Annak dacára, hogy a Ferencváros öt mérkőzésen mindössze egy pontot gyűjtött, maradt tétje az utolsó csoportmérkőzésének a Bajnokok Ligájában. Kedden a Dinamo Kijev otthonában a harmadik helyért játszik a magyar csapat, és győzelme esetén tavasszal az Európa-ligában folytathatja.

A Fradi három gólt kapott szerdán a Barcelonától (Fotó: Nemzeti Sport)

Maradt tét

Nem volt különösebb jelentősége a Ferencváros szerdai, 3-0-s, Barcelona elleni vereségének, hiszen a magyar csapat már a meccs előtt elvesztette továbbjutási esélyeit a BL-ben. Azonban reális célként ott maradt a csoport harmadik helye, és vele az Európa-liga-folytatás. Erről a jövő heti, Dinamo Kijev-FTC meccs határoz. Magyar csapat korábban egyszer játszott nemzetközi kupameccset Kijevben, az MTK 1989-ben az UEFA Kupában 4-0-ra kikapott.

Gólokat kell szerezni

A G csoport jövő heti utolsó körében a Dinamo Kijev és a Ferencváros a harmadik helyért meccsel. Habár mindkét csapat egy-egy ponttal várja a találkozót, a Fradi lépéshátrányban van az ukránokkal szemben, ugyanis kettejük első, budapesti találkozója 2-2-re zárult. Ez azt jelenti, hogy az FTC csak akkor jut tovább, ha nyerni tud, illetve ha 3-3, vagy még több gólos döntetlenre végez Kijevben. Magyarán mindenképpen gólokat kell szereznie Szerhij Rebrov csapatának. A harmadik helyezett a Európa-liga legjobb 32 együttese között folytathatja tavasszal.

A legfontosabb meccs

A Barcelona elleni szerdai vereség után a Fradi hátvédje, Botka Endre már a kijevi meccsről beszélt.

A legfontosabb mérkőzés jövő héten lesz, ott dől el minden – fogalmazott a 26 éves válogatott labdarúgó. – Mi pedig mindent fel fogunk tenni egy lapra.

Szerhij Rebrov vezetőedző egyetértett vele, az ukrán szakember szerint folytatniuk kell a munkát.

– Nagyon nehéz volt játszani a Barcelona ellen – mondta Rebrov. – Ez a meccs is fontos tapasztalatokkal szolgált nekünk az utolsó, Dinamo Kijev elleni mérkőzés előtt. Tovább kell folytatnunk a munkát, és készülünk kell az utolsó csoportmérkőzésünkre.