A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke a mai napig rendszeresen látogatja a Forma–1 hétszeres világbajnokát, aki 2013 végén kis híján belehalt súlyos síbalesetébe. Schumi hogylétéről azonban a család kérésére nem szokott bőbeszédűen mesélni Todt, aki most a Bild interjújában meglepően sok információt mondott el.

Todt kiemelte, hogy Schumi csak a felesége, Corinna és az orvosai eltökéltségének köszönhetően maradt életben, és továbbra is küzd a javulásért.

Ők akarták, hogy túlélje, így túl is élte – de következményekkel. És jelenleg ezen következmények ellen küzdenek. Reméljük, hogy a dolgok lassan, de biztosan javulnak– mondta Todt, aki a Ferrarival nyert öt vb-címe idején Schumacher csapatfőnöke volt.

A jó barát elmondta, hogy a baleset óta sok időt tölt Corinna Schumacherrel is, akit nagyszerű asszonynak tart, aki rengeteget tesz a családért a hirtelen családfői szerepbe kényszerülés ellenére is.

Hirtelen történt minden, és neki nem volt választása. De nagyon jól csinálja. Én bízom benne, ő pedig bízik bennem– fogalmazott Jean Todt, aki szívszorító sorokkal zárta az interjút.

Mick azok közé tartozik, akik mindig különleges helyet fognak elfoglalni az én és a feleségem, Michelle Yeoh szívében is. Számunkra a Schumacher család egészen különleges. Michaellel nagyszerű történelmet írtunk, és csodálatos kapcsolatot alakítottunk ki. És akkor ott voltak a gyerekei is– mondta Todt.