A Ferencváros jövő héten a Juventust látja vendégül a Bajnokok Ligájában. Az olaszoknál továbbra is kérdéses a legnagyobb sztár, Cristiano Ronaldo játéka.

(Fotó: AFP)

Újabb pozitív teszt

Cristiano Ronaldo tegnap este nem lépett pályára a Juventusban a Barcelona elleni meccsen, mert 24 órával a kezdés előtt újabb pozitív koronavírus-tesztet produkált. Sajtóhírek szerint ez volt a harmadik pozitív tesztje az ötszörös aranylabdás sztárnak. Ronaldo október 13-án produkált először ilyen eredményt, és ezt követően tíz napot karanténban töltött. Ha egy futballista a karantén után tünetmentes, akkor léphet pályára a BL-ben, amennyiben 24 órával csapata meccse előtt negatív tesztet produkál. Ronaldo tünetmentes, vagyis a jövő szerdai, budapesti játékához egy előző esti negatív eredmény kell.

Szoboszlai tartja a formáját

Szoboszlai Dominik kedden történelmet írt, miután a Salzburg színeiben gólt szerzett az Atlético Madrid ellen. A 20 éves játékosnak ez volt a harmadik találata a BL-ben, és immár ő a legeredményesebb magyar futballista a sorozat történetében. Szoboszlai remek formát mutat, csapata utóbbi kilenc tétmérkőzésén öt gólt szerzett, és hét gólpasszt adott. Mindez a magyar válogatott szempontjából is fontos, hiszen két hét múlva csütörtökön az Izland elleni sorsdöntő Eb-pótselejtező következik.

Bajban a Real Madrid

Két fordulót követően továbbra is nyeretlen a Real Madrid a Bajnokok Ligájában. A sorozat történetének legeredményesebb csapata kedden a 87. percben 2-0-s vesztésre állt a Mönchengladbach ellen, és a hajrában mentette döntetlenre a meccset. A spanyol sajtó szerint megrendült a bizalom Zinedine Zidane, a Real edzője iránt, mert az utóbbi négy tétmeccsén csak egyszer győzött a csapat.