Marco Rossi válogatottja a csoport első helyét veszi célba





Sorrendben a negyedik idegenbeli győzelmére készül tétmérkőzésen a magyar labdarúgó-válogatott, amely szerdán Moszkvában, Oroszország ellen lép pályára.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.13.
Oroszország magyar válogatott Marco Rossi Nemzetek Ligája

Habár a magyar válogatottat lesajnálták a sorsolás pillanatában, Marco Rossi együttese fütyült a papírformára. Három forduló után Szerbiát és Törökországot megelőzve, Oroszország mögött a második helyen áll a magyar csapat a Nemzetek Ligája B divíziójának, 3. csoportjában. Holnap Moszkvában az oroszok ellen már az első hely a tét, győzelme esetén élre áll a magyar válogatott.

Fotó: Nemzeti Sport

Marco Rossi 2018 őszén irányította először a magyar válogatottat, és idegenben két éven át kudarcot kudarcra halmozott. Nyolc vendégfellépésén hat vereség mellett Észtországban döntetlenre végzett, és mindössze a gyengécske Azerbajdzsánt verte. Idén alaposan megváltozott a helyzet, hiszen háromból három győzelem az idegenbeli mérleg tétmeccseken: a Nemzetek Ligájában Törökországot Sivasban, Szerbiát pedig Belgrádban győzte le a csapat, míg Európa-bajnoki pótselejtezőn Bulgáriát Szófiában verte. Ez azt jelenti, hogy holnap Moszkvában zsinórban a negyedik idegenbeli győzelem a cél.

A Nemzetek Ligájából most is ki lehet jutni a következő nagy nemzetközi tornára, a 2022-es világbajnokságra. A később kezdődő vb-selejtezők tíz csoportgyőztese kijut a vb-re, a második helyezettek a második fordulóba kerülnek. A tíz második helyezetthez csatlakozik a Nemzetek Ligájából az összesített rangsor alapján az a két legjobb csoportgyőztes, amely nem jutott ki a vb-re. A 12 csapatot három ágra sorsolják, áganként négy csapatot. Az ágak egyenként két elődöntőből és egy döntőből állnak, és a három ág győztese kijut a világbajnokságra. Ha a magyar válogatott holnap nyerni tudna Moszkvában, akkor óriásit lépne a csoportgyőzelem felé, ezzel pedig esélyt biztosítana magának a vb-playoffra.

Kilencedszer találkozik Oroszországgal a magyar válogatott. Korábban húsz alkalommal játszott a jogelőd Szovjetunióval is, és legutóbb 42 éve győzött. Az oroszok elleni két diadal egyaránt 1912-ben született, míg az 1990-es évek vb-selejtezőin mindkétszer alulmaradtak a magyarok. A szovjetekkel vívott meccsekkel kiegészülve az összesített mérleg hat siker mellett hét döntetlen és 15 vereség. A két csapat legutóbb szeptemberben a Puskás Arénában játszott egymással, akkor 3-2-es vendéggyőzelem született. A magyarok 42 éve nyeretlenek, legutóbb 1978-ban a jogelőd Szovjetuniót győzték le.





Ezeket olvastad már?
Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Valami mindig hiányzik” – Mészöly szerint a harmadik hely a realitás

„Valami mindig hiányzik” – Mészöly szerint a harmadik hely a realitás

Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás