A portugálok elleni vereséget, és a franciákkal szembeni döntetlent követően holnap a négyszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok Németország vár a magyar csapatra Münchenben. Marco Rossi együttese ma délután már a meccs helyszínén készül a sorsdöntő meccsre.

(Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

Újabb meglepetés a cél!

Magyarország a csoport második helyén jut tovább, ha holnap nyer Münchenben, és közben Portugália kikap Budapesten Franciaországtól. Ha nyerünk és a franciák veszítenek, akkor a csoport második helyéért a franciákkal szemben a gólkülönbség döntene – ebben a gallok egyelőre jobban állnak. Müncheni győzelmünk esetén akkor zárunk a harmadik helyen, ha a másik meccs döntetlen. Ebben az esetben javítani kell a gólkülönbségen, hogy legyen esélyünk a négy legjobb harmadik helyezett közé beférni, hiszen jelenleg egy rúgott gól mellett négy kapott találattal állunk. Döntetlen és vereség esetén biztosan kiesünk.

Rossi reagált a kritikákra

Ahogy tavaly ősszel a Nemzetek Ligája meccsein, úgy szombaton, a franciák elleni mérkőzést követően sem ünnepelt együtt a játékosaival Marco Rossi. A szövetségi kapitány kapott némi kritikát ezért a közösségi oldalakon, ezért a Facebookon reagált.

Egy apróságot szeretnék tisztázni – írta Rossi. – Amikor a meccs után nem megyek a játékosaimmal a lelátókhoz, annak csupán egy oka van: azt szeretném, hogy minden taps és figyelem a játékosaimnak és a pályán nyújtott teljesítményüknek szóljon.

A kapitány hozzátette, nagyon meghatódott attól a sok szeretettől, amit kapott.

Ma már Münchenben edzenek

A magyar válogatott ma utazik el Münchenbe a mérkőzés helyszínére. Marco Rossi együttese az Allianz Arénában fog edzeni, és 17.45-től tartja az első ottani sajtótájékoztatóját.

– Most elmegyünk Münchenbe, és megpróbáljuk ott is a maximumot nyújtani – mondta Marco Rossi. – Nem vagyok hülye és arrogáns. Nem mondom azt, hogy nyerni fogunk. Hanem azt mondom, elmegyünk Münchenbe, és mindent megteszünk, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el.