A magyar válogatott 11 nap múlva lép először pályára a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon. Addig két felkészülési találkozó vár Marco Rossi csapatára. Mindkét meccset nézők előtt játsszák.

Marco Rossi munkáját folyamatos sérülések nehezítik

Marco Rossi munkáját folyamatos sérülések nehezítik Fotó: Nemzeti Sport/ÁK

Folyamatos sérülések

Nem kegyes a sors Marco Rossihoz. A szövetségi kapitány egyelőre aligha tudja, hogy milyen csapattal vág neki a június 15-i Portugália elleni első Eb-meccsnek. Kalmár Zsolt, Hangya Szilveszter és Szoboszlai Dominik után újabb két játékos dőlt ki. Nagy Ádám és Gazdag Dániel sem játszhat a Ciprus elleni mai, előkészületi mérkőzésen. Öröm az ürömben, úgy tűnik, nincs komoly problémájuk.

Kisebb sérülésük van, de az állapotuk nem súlyos, az Eb-szereplésük nincs veszélyben, az írek ellen már a csapat rendelkezésére állnak majdjelentette ki Rossi.

Rossi újoncot avathat

A magyar csapat a ma esti meccs után jövő hét kedden Írországgal játszik felkészülési mérkőzést a Szusza Ferenc Stadionban. Marco Rossi elárulta, ezeken rotálni fogja a játékosait, hogy senki se fáradjon el. Ez azt jelenti, hogy az olasz szakember minden bizonnyal újoncot avat. Bolla Bendegúz, Schön Szabolcs és az OTP Bank Ligában gólkirály Hahn János korábban még nem lépett pályára a magyar válogatottban.

Egyetlen kudarc

A magyar válogatott legutóbb fájó vereséget szenvedett a ma esti riválisa, Ciprus ellen. Csapatunk 2007 februárjában barátságos mérkőzésen 2-1-re kikapott Limasszolban. Azt megelőzően viszont – akár világbajnoki, akár Eb-selejtezőn – minden alkalommal a magyarok hagyták el nyertesen a pályát. Budapesten eddig háromszor járt a ciprusi válogatott, és mindháromszor kikapott.

Felkészülési mérkőzés

Magyarország-Ciprus

Budapest, Szusza Ferenc Stadion

ma, 20 óra, tv: M4 Sport