Tavaly nyár óta tervezi, most végre esélye lett Lőw Zsoltnak Budapestre elhoznia a Bajnokok Ligája-trófeát. A magyar edző Thomas Tuchel oldalán a Paris Saint-Germain vezetőjeként még elbukta a döntőt, a londoniakkal azonban csúcsra ért. Téved, aki azt hiszi, hogy másodedzőként nem volt szerepe az óriási sikerben.

Megmondóember a kispadon

Lőw Zsolt elárulta, sosem rejti véka alá a véleményét. Thomas Tuchel azért is számít rá állandóan, mert nyíltan mer ellenkezni a főnökével.

– Én voltam mindig a megmondóember, nem szeretek csak bólogatni a vezetőedző döntésére. Sokszor előfordul, hogy nem egy véleményen vagyunk, harcolunk az álláspontunkért, de a végső szó mindig is a vezetőedzőé – mondta Lőw a döntő előtt a Spíler Tv-nek adott interjújában.

Lőw (balra) sokat tett a sikerért
(Fotó: AFP)

Kapcsolat a játékosokkal

Lőw edzőként mindig is azok közé tartozott, aki közvetlen viszonyban van a játékosokkal.

– Szeretek róluk tudni mindent, nemcsak a futballal, hanem a magánéletükkel kapcsolatban is. Valahol ez is a pályaedző feladata. A vezetőedzőnek meg kell tartania velük szemben a három lépés távolságot, de nagyon sok konfliktus van, amit ha egy pályaedző időben felismer, akkor el tud simítani. Fontos a játékosok számára is egy ilyen baráti támogatás – véli Lőw.

Négy hónap elég volt

Ami Pep Guardiolának a City élén öt év alatt nem sikerült, az Thomas Tuchelnek és stábjának négy hónap alatt összejött. A német mestert decemberben rúgták ki Párizsból, s januárban vette át az akkor a bajnokságban kilencedik Chelsea-t. A londoniakkal feljött végül a negyedik helyre, megnyerte a Bajnokok Ligáját, és a kupadöntőt is elérte.