RETRO RÁDIÓ

Lőw Zsolt történelmet írhat a Bajnokok Ligájában





Ha a Chelsea sikerrel jár a Porto elleni ma este kezdődő Bajnokok Ligája-párharcban, akkor a londoniak magyar edzője, Lőw Zsolt történelmet ír a sorozatban.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.04.07.
porto Bajnokok Ligája Chelsea Lőw Zsolt

Ma este két mérkőzéssel folytatódik a Bajnokok Ligája negyeddöntője. A címvédő Bayern München a Paris Saint-Germaint fogadja, a két csapat az előző BL-idényben a fináléban találkozott, és a németek 1-0-ra nyertek. A másik párharcot Sevillában játsszák, és lesz magyar érdekeltsége.

Timo Werner (kékben) és londoni társai a Porto ellen folytatják (Fotó: Getty Images)

Semleges helyszínen

Az FC Porto a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő utazási korlátozások miatt kénytelen Sevillában fogadni ma este a Chelsea-t. Ráadásul a jövő heti visszavágót is az andalúziai városban rendezik, így egyik csapat sem élvezheti a hazai pálya előnyét. A két csapat eddig nyolcszor találkozott a BL-ben, egy döntetlen mellett hatszor az aktuális házigazda nyert, és csak egyszer győzött a vendégcsapat, 2009-ben a Chelsea.

Lőw történelmet írhat

Ha a Chelsea sikerrel veszi a Porto elleni párharcot, akkor a londoniak másodedzője, Lőw Zsolt történelmet ír. Ebben az esetben ő lesz az első olyan magyar edző a Bajnokok Ligája 1993 óta íródó történetében, aki két egymást követő évben elődöntőt játszhat. A 41 éves szakember tavaly a Paris Saint-Germainnel jutott el a legjobb négy közé, ráadásul akkor meg sem álltak a döntőig. Lőw Zsolt januárban került másodedzőként a Chelsea-hely, amely azóta 15 tétmérkőzést játszott, és csupán egyszer kapott ki. Thomas Tuchel vezetőedző és Lőw felrázta a londoni együttest, amely előttük, Frank Lampard menedzserrel rapszodikus teljesítményt nyújtott.

Magyar edzők az elődöntőben

A Bajnokok Ligája elődjében, a BEK-ben két magyar trénernek sikerült az, amire most Lőw Zsolt készül. Guttmann Béla 1961-ben, és 1962-ben a Benficával bekerült a legjobb négy közé, és végül a kupát is elhódította. Tíz évvel később, 1972-ben és 1973-ban Kovács István az Ajax mestereként szintén meg sem állt a döntőig, ő is mindkétszer megnyerte a trófeát a holland csapattal. Edzőként Schwartz Elek, Puskás Ferenc, Csernai Pál és Jenei Imre szintén bekerültek a legjobb négy közé, de duplázniuk nem sikerült.

A szerdai Bajnokok Ligája-program

Negyeddöntő, 1. mérkőzések

Porto-Chelsea, 21 óra

Bayern München-PSG, 21 óra

 





Ezeket olvastad már?
Dárdai gratulált az utódjelöltjének: "Ha Pál nem csinálja tovább..."

Dárdai gratulált az utódjelöltjének: "Ha Pál nem csinálja tovább..."

Óriási változások a Fradinál, ők távozhatnak a klubtól

Óriási változások a Fradinál, ők távozhatnak a klubtól

Szuper hírt kapott Marco Rossi: több válogatott focistája álma válhat valóra

Szuper hírt kapott Marco Rossi: több válogatott focistája álma válhat valóra

Örömhírrel jelentkezett a Fradi-edző Sztankovics fia

Örömhírrel jelentkezett a Fradi-edző Sztankovics fia

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás