Huszonkilenc évvel papája után ifjabb Lisztes Krisztián is bemutatkozott a Ferencváros focicsapatában. Sztanyiszlav Csercseszov csereként adott lehetőséget a 17 esztendős fiatalembernek, aki csatárként és középpályásként is bizonyíthat.

Csodás szezonzárás

A legendás BL-hős fia az idei szezonban a Fradi második csapatában focizott az NB III-ban, de már profi szerződést kapott a „nagyoktól”. A szezonzárón pedig meg is történt a bemutatkozás, az ifjabbik Lisztes Krisztián csereként állt be Gyirmóton. Mégpedig fiatalabban kapott lehetőséget először, mint a papa 1993-ban.
„Azt gondolom, hogy ő nálam is boldogabb volt, tudom, hogy mennyire büszke rám. Annak különösen örülök, hogy hamarabb bemutatkozhattam az NB I-ben, mint ő” – mondta a klub honlapjának az újonc.

Fotó: Fradi.hu

Segítik a társak

Az ifjabbik Lisztes tél óta a felnőttcsapattal készül, de közben folyamatosan játszik a harmadosztályban. A társak közül sokan segítenek neki.
„Elképesztő volt az iram. Fiatalként most megtapasztaltam a különbséget az NB III-hoz és az utánpótláshoz képest. Nem volt egyszerű, de bízom benne, hogy még több lehetőséget fogok kapni. Az edzések során Sigér Dávid szokott tanácsokat adni, de az egész közeg nagyon segítőkész, mindig biztatnak engem.”

Fotó: Fradi.hu

Edzette őt a papa is

A büszke édesapa ma már a Dortmund budapesti akadémiáján dolgozik, de korábban testközelből figyelhette gyermeke fejlődését is.
„Volt egy időszak, amikor én voltam az edzője, és teljesen természetes volt, hogy tőle mindig többet követeltem, mint a csapattársaitól. De azért is távoztam a Fraditól, hogy saját maga tudjon érvényesülni a kitartásával, a szorgalmával és persze, egy karrierhez a szerencsefaktorra is nagy szükség van” – mondta az apuka korábban a Mandinernek.