Idei első két mérkőzésén a Diósgyőrtől kikapott, a Puskás Akadémiával döntetlenre végzett a Ferencváros az NB I-ben. Két nyeretlen meccs egymás után, ilyan „csúfság” rég esett meg a zöld-fehérekkel, akik ma este Budafokon javítanának.

Szerhij Rebrov Fotó: Szabó Miklós/Nemzeti Sport

Régen látott negatív széria

Legutóbb két éve fordult elő a Ferencvárossal, hogy két egymást követő meccsén nyeretlen maradt az NB I-ben. 2019. február 9-én 1-1-re végzett az Újpesttel, majd hét nappal később 2-1-re kikapott Debrecenben. Akkor már Szerhij Rebrov volt az edző. Ha azonban a Fradi szerdán este Budafokon sem nyerne, akkor a Szerhij Rebrov-érában először hozna össze három sikertelen meccset egymás után. Az FTC legutóbb 2018 májusában, még Thomas Doll vezetésével, a Fehérvár, a Vasas és a Honvéd elleni mérkőzéseken maradt nyeretlen.

Rebrov csalódott

Szerhij Rebrov, a Ferencváros mestere természetesen nem elégedett az idei eredményekkel.

– Ha a pontokat nézem, akkor igen, csalódott vagyok – mondta Szerhij Rebrov. – Két olyan csapattal szemben játszottunk, amelyik mélyen védekezett. Sok helyzetet alakítottunk ki a meccseken, nyilván máshogy alakultak volna a találkozók, ha belőjük ezeket. Nehéz bajnokság az NB I, ősszel volt egy nagy sorozatunk, keményen kell dolgoznunk, hogy a tavasszal is jó eredményeket érjünk el. Fel kell készülnünk a következő találkozóra, hiszen sorra jönnek a mérkőzések.

Közelebb lépett a Fehérvár

A második helyezett Fehérvár kihasználta a címvédő listavezető Ferencváros két botlását. A Vidi szombaton 5-0-ra verte az Újpestet, és ezzel hét pontra csökkentette a hátrányát a második helyen. Miután a Fradi és a Fehérvár a hátralévő időszakban kétszer találkozik egymással, így az üldözőnek lesz esélye arra, hogy minimálisra faragja a különbséget, illetve beérje riválisát. A két csapat február 7-én, jövő héten vasárnap találkozik először ebben az évben, a Ferencváros a Fehérvárt fogadja.

Labdarúgó NB I, 5. forduló

Budafok-Ferencváros

ma, 20 óra, tv: Duna World