Mint arról korábban a Metropol is beszámolt, életének 64. évében váratlanul meghalt a Budapesti Honvéd bokszlegendája, világbajnoki ötödik és kilencszeres magyar bajnok Danyi Jenő.

A postán, sorban állás közben verték meg a kilencszeres bajnok egykori bokszolót, aki később kórházba került, majd elhunyt. Danyi Jenő életének utolsó szakaszát figyelve kiderül, rendkívül méltatlan körülmények között távozott. „Az ellene elkövetett becstelen támadás is hozzájárult ahhoz, hogy itthagyott minket Jenő” – nyilatkozta megtörten az elhunyt ökölvívó testvére, Danyi Gyula a Blikknek. Még évekkel ezelőtt két agyi infarktuson is átesett a korábbi kiváló sportoló. Egész életét a küzdés jellemezte, hiszen rokkantnyugdíjasként civilben hentesként folytatta munkáját.

„Egy szeptemberi napon sorban állt a postán, amikor odalépett hozzá egy férfi, többször megütötte, majd meg is rugdalta. Kíméletlenül elbánt vele a támadója, nem ismert kegyelmet. Mentőt hívtak hozzá, bordatörést állapított meg az orvos” – elevenítette fel a közelmúlt szörnyűségét a testvér. Később, más probléma miatt, a sokat betegeskedő Danyi kórházba került, az intenzív osztályon kezelték.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség a kilencszeres országos bajnok Danyi Jenőt gyászolja.A Budapesti Honvéd legendája, a…

Közzétette: Magyar Ökölvívó Szakszövetség / Hungarian Boxing Association – 2020. október 19., hétfő

„Az ellene elkövetett támadás szerintünk hozzájárult ahhoz, hogy rosszabbodjon az állapota. Úgy gondoljuk, azt sem lehet kizárni, hogy mindez szerepet játszott a halálában. Feljelentést tettem a rendőrségen, remélem, hogy a hatóságok igazságot szolgáltatnak– Itthagyott minket Jenő, Annával, a testvéremmel nincs nyugodalmunk, nem ezt a halált érdemelte” – mondta a könnyeivel küszködve Danyi Gyula.