RETRO RÁDIÓ

Kiderült, Erdei Zsolt ezért küzdött kamasz fiával 





Madár sosem pihen. Az olimpiai bronzérmes, világ- és kétszeres Európa-bajnok, profiként a félnehéz- és a cirkálósúly korábbi klasszisa jelenleg végzős az Eszterházy Károly Egyetem szakedzői szakán. Tanulmányaiban plusz nehézséget jelentett, hogy a digitális oktatás őt is érintette, sőt, olykor 15 éves Viktor fiával a laptopért is meg kellett küzdenie.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.01.11.
család

Erdei Zsoltnak három gyereke van: Viktor 15 éves, Gréti 7, Vilmos pedig 4 éves. Gréti szeptemberben kezdte az első osztályt, Vilmos még kicsi, de Viktort már érintette a koronavírus-járvány miatt bevezetett online oktatás.

Nagyon drukkolunk, hogy ne forduljon át ismét a helyzet úgy, hogy otthon kell tanulni, mert egy első osztályos gyerek esetében ez még nehezebb. A digitális oktatás szerintem nemcsak a gyerekeknek nehéz, hanem a szülőnek is plusz feladat, hiszen ott kell lenni, be kell jelentkezni, és szinte mindenben segíteni kell a gyereket. Viktor már nagy, de igazi kamasz. Az ő bejelentkezései néha elmaradtak, ezért nálunk tényleg szerencsés, ha ott vagyunk a gyerek mellett az oktatás alatt is” – mesélte Erdei Zsolt az elmúlt időszakuk kihívásáról.

Volt B terv, de nem működött

Régebben kettő laptop volt az Erdei családban, de egy elromlott, így tényleg egy darab gépen kellett osztozniuk. Bár próbáltak áthidaló megoldást találni, egyre égetőbb lett, hogy egy második laptopot is beszerezzenek.

Volt, hogy a fiam próbált telefonnal is kapcsolódni az órájára, de ez nem volt az igazi. Látva ezt, inkább lemondtam a gépről, hiszen fontosabb volt, hogy neki minden feltétel adott legyen a tanulásához. De olyan is van, hogy egész nap nekem kell a gép, én is használom a tanulmányaimhoz, hiszen amikor egész napos, zoomos edzőtovábbképzés van, akkor nem tudok mit tenni, ott kell lennem a képernyő előtt. Nagyon sok órára nekem is digitálisan kell/kellett bejelentkeznem, így be kellett látnom, hogy szükségünk van egy új laptopra” – mondta a világbajnok bokszoló.

Fotó: Máté Krisztián

Egy használt laptop is segíthet élhetőbbé tenni a Földet

A család úgy döntött, hogy költséghatékonyan oldja meg a második laptop beszerzését, és ha használt gépet vesz, akkor még a környezettudatosságra is figyelnek, ami szintén fontos szempont volt.

„Amennyire csak lehet, én is környezettudatosan élek. Szelektíven gyűjtöm a szemetet, komposztálok a kertben, megpróbálom tényleg a legkisebb ökológiai lábnyomot hagyni az én életemben a Földön. Nyilván autót, villanyt, telefont használok, de ezeket nem lehet elkerülni. A Furbify használt számítógép/laptop vásárlásával is azt szerettem volna elősegíteni, hogy a Földünk minél hosszabb életű legyen. Nekem fontos, hogy ezt tudjam. Legyen meg az az érzés, hogy megtettem mindent egy egészséges, szerethetőbb világért. Ha mindenki csak egy kicsit tesz érte, akkor egy jobb, környezettudatosabb világot teremthetünk” – véli Erdei Zsolt, aki azt is bevallotta, ő amolyan ősember típus.

Ősember vagyok, aki az őserdőben él, de be kell látnom, hogy ebben a világban egyre kevesebb az őserdő, és sokkal több a digitális eszköz. Arra felé halad a világ, hogy a számítástechnika elengedhetetlen az életünkben, és jó, hogy a gyerekek már nagyon korán megtanulják alapszinten kezelni. Bár nálunk nincs tévé, és azt is szűrjük, hogy milyen mesét nézhetnek a kicsik a YouTube-on, azt gondolom ez mind az ő érdeküket szolgálja. Még jobb, ha szaladgálnak, birkóznak vagy építőkockákkal játszanak.”





Ezeket olvastad már?
Gyászol az ország: meghalt a magyar labdarúgás egyik legnagyobb legendája

Gyászol az ország: meghalt a magyar labdarúgás egyik legnagyobb legendája

Ez Marco Rossit is érinti, komoly gondban van az Eb-rivális

Ez Marco Rossit is érinti, komoly gondban van az Eb-rivális

„Nagyon örült, egyben meg is hatódott" - a Fradi edzőjéről beszélt Hajnal Tamás

„Nagyon örült, egyben meg is hatódott" - a Fradi edzőjéről beszélt Hajnal Tamás

Most kaptuk a lesújtó hírt: elhunyt a válogatott focista

Most kaptuk a lesújtó hírt: elhunyt a válogatott focista

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás