Talán Hüttner Csaba szövetségi kapitánynál is otthonosabban forog kajakos berkekben a 43 éves, háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán. A Metropolnak elárulta, három bajnoki címet remél a magyar válogatottól.

Kammerer Zoltán mérget vesz a női négyes 500-as győzelmére

Kammerer Zoltán mérget vesz a női négyes 500-as győzelmére Fotó: Nemzeti Sport

Szuperfavorit a női négyes

Ha a teljes ötkarikás magyar küldöttség kilátásairól kérdeznének, akkor a Kozák Danuta, Kárász Anna, Csipes Tamara, Bodonyi Dóra összetételű kvartettre mérget vehetnek – szögezte le Kammerer, aki ezúttal lemaradt a tokiói erőpróbáról. – A 200 m-es sprinttávon Lucz Dóra és Kárász esetleg fináléba verekedheti magát. Az 500-as egyéniben egy fantasztikus Kozák–Csipes „házirangadóra” hívnám fel a figyelmet, szerintem ebben a számban születik meg az első magyar kajakos aranyérem. A kettesek 500-as versenyében Kozák – Bodonyi Dórával párban – pontosan ugyanolyan ütőképes, mint a Csipes, Mészáros Erika duó, ez a két egységünk dobogón végezhet.

Kozák tarolhat

Kozák Danuta ötszörös olimpiai, tizennégyszeres világ- és tizenhétszeres Európa-bajnok magyar kajakozó. A 34 éves klasszis Tokióban növelheti a medáljai számát, az 500-as női kvartettben ő szeretne lenni a vezérevezős.

– Mivel Danuta az eddigi öt olimpiai aranyérme mellé Tokióban hozhat akár három újabbat is, teljesíteni kell ezt az elvárását. Elvégre az évek óta győztes női kvartetteket építő edző, Csipes Ferenc bizonyosan akceptálja ezt – érvelt Kammerer.

Tótka lesprinteli a világot

– A 200-as sprinttáv első helye Tótka Sándornak néz ki, míg a szintén ebben a számban rajtoló Csizmadia Kolos aligha lesz képes megszorítani – folytatta Kammerer, aki emlékeztetett arra, hogy ötszázas férfi négyesünk sérülés miatt sokáig próbálgatta az ideális beülést, ám az bármi is lesz, az 5-6. helynél jobbra nem számíthatunk. – Kopasz Bálint külön történet, az egyesek ezres döntőjébe is beverekszi magát, ugyanitt a húszéves reménység, Varga Ádám bármire képe – ő a jövő embere. Egyesben Kopasz mögött zárhat a 4-6. helyek valamelyikén, míg a párosok 1000 m-es versenyében Béke Kornéllal érmet hozhat.