Eljegyezték Hosszú Katinkát, a háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok magyar úszónőt. Az Iron Lady Tenerifén mondott igent kedvesének, Gelencsér Máténak.

Előre tudott a fiatalok „tettéről” Hosszú Katinka édesapja, Hosszú István. Az egykori kiváló kosárlabdázó lapunknak elárulta, mindössze egyetlen dolog lepte meg őt.

Persze, beavattak a fiatalok, de be kell vallanom, hogy számomra is új volt, mi több meglepett, hogy a neten jelentették be – mondta Katinka édesapja. – Megtették az első lépést azon az úton, hogy egyszer férj és feleség legyenek. Melyik szülő nem repes az örömtől, ha a gyerekeit boldognak látja? Látom rajtuk, hogy szeretik egymást, kiegyensúlyozottak, ami nagyon fontos az életben.

Elmaradhat a vb

Sajtóértesülések szerint az idén májusra tervezett fukuokai világbajnokságot tovább halasztják, és csak jövőre tartják meg. A vb halasztását a japán rendezők kezdeményezték a Covid-járvány robbanásszerű ottani terjedése miatt. A napi megbetegedések száma az elmúlt hetekben rekordokat döntött, a The New York Times tájékoztatása szerint csupán csütörtökön 45 997 új esetet jelentettek. Ez a magyar úszókat, köztük Hosszú Katinkát is érzékenyen érinti.

Katinka gőzerővel készül

Katinka korábban bejelentette, esze ágában sincs felhagyni az úszással, meg sem fordult a fejében, hogy visszavonuljon.

– Kata úgy készült a szigeten vőlegénye, és Máté apjának segítségével, hogy májusban szerepel a világbajnokságon Fukuokában – utalt Hosszú István arra a hírre, hogy ismét elhalasztják a vb-t. – Nagyon bosszantó lenne a halasztás, hiszen tudom, Kata teljes erőbedobással, minden idegszálával készül a világbajnokságra. Én pedig arra, hogy szurkolhassak neki.