Hosszú Katinka a 400 vegyesen elért ötödik helyezése után azt mondta, bosszantó volt a végeredménye. Tegnap már 200 vegyesen indult, és jó eredményt ért el.

Hosszú Katinka 200 méter vegyesen kiváló idővel jutott tovább
(MTI/Kovács Tamás)

Hosszú Katinka javított

Hosszú Katinka címvédőként a második idővel jutott tovább 200 méter vegyes előfutamából. A háromszoros olimpiai bajnok magyar klasszis, a szám világcsúcstartója 2:09.70 perces idővel csapott célba és csak az amerikai Kate Douglass volt gyorsabb nála (2:09.16).

Nagyon örülök ennek az időnek, mert ez jobb, mint amivel bronzérmes lettem májusban a budapesti Európa-bajnokságon – értékelt röviden Hosszú, aki ezzel a teljesítménnyel győzött volna a hazai kontinensviadalon. A 400 méter vegyesen meglepetésre csak ötödik Hosszú egyúttal jelezte, úgy érzi, még több van ebben az úszásban. Az elődöntő futamait ma hajnalban, a szám döntőjét pedig holnap rendezik.

Milák remekelt

Milák Kristóf toronymagasan a legjobb, Kenderesi Tamás pedig a nyolcadik idővel jutott tovább 200 méter pillangón a tokiói olimpia úszóversenyeinek hétfői előfutamaiból. A Budapesti Honvéd SE 21 éves világcsúcstartója és világbajnoka 1:53.58 perccel nyerte a futamát, összesítésben 83 századdal előzte meg a második tajvani Vang Kuan-hungot.

– Bemelegítettem – értékelt Milák. – Jól esett, vakon 1:54 perces időt szerettem volna, egy kicsit jobb is lett. Százig elúszkáltunk Chaddel, aztán elhúztam.

Az elődöntő futamait ma hajnalban, a szám döntőjét pedig holnap rendezik.

Pontszerző a váltó

A Milák Kristóf, Szabó Szebasztián, Bohus Richárd, Németh Nándor összeállítású férfi 4×100 méteres gyorsváltó a pontszerző ötödik helyen végzett.

– Előző nap mindenki görcsös és feszült volt, ki kellett robbantani mindenkit ebből az állapotból – értékelt Bohus. – Én nagyon pörögtem a verseny előtt.

– Amikor fontos, mindig sikerül jól úsznom – jelentette ki Szabó Szebasztián. – Tegnap megijedtem, mert túlpörögtem a versenyt, ma arra kellett koncentrálnom, hogy hideg fejjel menjek neki.