Lapunk is beszámolt róla, hogy 20 éves korában hosszan tartó betegség után elhunyt Horváth Henrik, az FTC fiatal kézilabdázója. A fiatalember tragédiája után mind a csapata, mind a korábbi iskolái emléket állítottak neki Facebook-oldalaikon. A fiú egyik családtagja Veronika könnyfakasztó mondatokkal köszönte meg a támogatást a különböző bejegyzések alatt.

A szeretteinek hála szép évei voltak

Kiderült, hogy Henrik az általános iskolájában az Újpesti Bene Ferenc Általános Iskolájában szerette meg tanárainak hála a kézilabdázást. Rokona megrendítő mondatokat fűzött hozzá az intézmény búcsúsoraihoz.

„Imádott Henrik idejárni! Áron bácsinak és Kati néninek köszönhetően kezdett el kézilabdázni a foci után. Szerette az osztálytársait. Köszönet a tanárainak és minden osztálytársnak, barátnak, hogy szép évei voltak Henriknek” – írta Veronika a poszt alatt.

„Ezt a meccset elveszítettük”

Az FTC Kézilabda Akadémia is lerótta tiszteletét a közösségi médiában, ez alatt a bejegyzés alatt szomorú részletek derültek ki Henrik betegségének utolsó heteiről és arról, hogy 10 hónapon keresztül küzdött a betegségével.

„Ez egy nagyon-nagyon nagy meccs volt és tudjátok, hogy Ő mindent megtett a gyógyulásért! Ezt a meccset elvesztettük, de maradjon meg a szívetekben a vidám, küzdeni tudó és mindenki által szerethető Henrik. Utolsó napjaiban is sokat kézilabdázott, emlegette a barátait, emlékeit. Szeretném megköszönni az akadémiának Henrik és a család részére nyújtott támogatást az elmúlt 10 hónapban. A Fradi ismét igazolta, hogy egy nagy család!” – zárta szívszorító sorait a családtag a bejegyzés alatt.