Szerdától kezdi meg a munkát a férfivízilabda-válogatott a hazai Európa-bajnokságra. A keretből tízen igazoltan vannak távol, kilencen a Fradival készülnek a BL zárására, Zalánki Gergő pedig a Reccót erősíti.

A bronzérmes magyar válogatott a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi vízilabdatornájának eredményhirdetése után a Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. augusztus 7-én. MTI/Illyés Tibor

Rutin és fiatalság

Egy hónappal a Montenegró elleni nyitómérkőzés előtt kihirdette világbajnoki keretét Märcz Tamás, férfiválogatottunk szövetségi kapitánya. A mester 27 játékost nevezett meg.
A felkészülés május 25-én veszi kezdetét, a Bajnokok Ligája szereplés miatt tíz ferencvárosi játékos, illetve a Reccót erősítő Zalánki Gergő június 8-án csatlakozik a válogatotthoz. A csapatban három világbajnok szerepel, Varga Dénes, Vámos Márton és Hárai Balázs egyaránt 2013-ban, Barcelonában lett aranyérmes a vb-n.

Meccs nélkül

A csapat az edzések mellett csak egymás közti kétkapuzással készül, hivatalos meccs nem szerepel a programban.
A harmadik héttől a keretben dolgozó játékosokat annak alapján fogom kijelölni, amit az addigi budapesti munka során, illetőleg a belgrádi meccseken látottak alapján tapasztalok” – mondta Märcz Tamás szövetségi kapitány.

A vb-ig hivatalos mérkőzést már nem játszunk, de több válogatottal is lesz közös edzésünk. Június 13-án érkezik a kanadai válogatott, velük több közös edzést is tervezünk, illetőleg közvetlenül a világbajnokság kezdete előtt, június 18-án és 19-én edzőmérkőzésünk lesz a horvátokkal, ők lesznek az edzőpartnereink a vb-t megelőző héten, Budapesten” – tette hozzá.

Fontos az első meccs

A magyar válogatott csoportbeli legnehezebb ellenfelével, Montenegróval kezdi a tornát a Margitszigeten. Már itt eldőlhet a sorsunk, mivel az eredménytől is függ, hogy az egyenes kieséses szakaszban milyen ágra kerül az együttes. A csoportban Brazília és Georgia vár még a mieinkre.

Három meccs vár a magyar vízilabda-válogatottra

A magyar válogatott csoportbeli legnehezebb ellenfelével, Montenegróval kezdi a tornát a Margitszigeten Fotó: Czerkl Gábor/Bors