RETRO RÁDIÓ

Ez a véleménye a franciáknak és a külföldi sajtónak a magyar válogatottról





Nem maradt visszhang nélkül Európa-szerte a magyar–francia összecsapás. Egyesek meglepettek vagy csalódottak, mások nem győzik dicsérni a magyarokat.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.06.20.
dicsőség

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Európa-bajnokság F csoportjában Franciaországgal 1-1-es döntetlen mérkőzést játszott nemzeti tizenegyünk. A meccs után a francia csapat szövetségi kapitánya, Didier Deschamps bővebben elemezgette a mérkőzést és a csapatokat.

Magyarország vs Franciaország 1-1 (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Rengeteg lehetőséget kidolgoztunk az első félidőben, betalálni azonban nem tudtunk. A magyarok a játékrész végén megszerezték a vezetést, aztán pedig remekül védekeztekˮ – fogalmazott a kapitány, aki az eredménnyel nem, csapatával viszont elégedett volt – írja az Origo.

„Sok lövésünk volt, a kapufát is eltaláltuk, szereztünk plusz egy pontot az eddigi háromhoz, a célunk továbbra is az, hogy továbbjussunk a csoportból” – tette hozzá a világbajnok együttes trénere. Az edző kiemelte, hogy a magyar játékosok remek teljesítményt nyújtottak, és bebizonyították, hogy egy nehéz, de fontos mérkőzésen képesek kiemelkedő teljesítményt nyújtani.

A magyarok rengeteg energiát emésztettek fel labda nélkül, de így is dinamikusabbak tudtak lenni nálunk” – árulta el Deschamps, aki szerint még az időjárást is jobban bírták a magyarok. A nagy melegben a saját játékosai kisebb hévvel vágtak csak bele a harcba.

Antoine Griezmann, a franciák megmentője (Fotó: Getty Images)

„Megvan a keretünk, láthattuk, hogy amikor Ousmane Dembélé pályára lépett, más lett a játék” – nyilatkozott a BeIn Sportnak a Puskás Arénában játszott, 1-1-gyel zárult szombati összecsapás után Antoine Griezmann.

„Fontos, hogy hátul stabilak maradjunk, mint voltunk a németek ellen, és mint ahogy ezen a mérkőzésen is, egy kicsi hibától eltekintveˮ – hangsúlyozta a franciák gólszerzője.

Thomas Müller, a Bayer München sztárjátékosa és leendő ellenfelünk, a német válogatott veterán játékosa óvatosságra intette csapattársait a magyarokkal kapcsolatban a tegnapi 4-2-es Portugálok elleni győzelmük után.

Thomas Müller nehéz meccsre számít (Fotó: Pool via REUTERS/Tibor Ilyes)

„Nagy szükségünk volt erre a három pontra, ismét a saját kezünkben van a sorsunk. A játékunk sok szempontból jó volt ma, de van még néhány dolog, amiben javulnunk kell. Mindenesetre támadásban nagyon erősek voltunk ma este. Viszont nem szabad elveszítenünk a koncentrációt, mert Magyarország ellen nagyon kellemetlen játszani” – nyilatkozta a csatár.

 

A Nemzeti Sport és a Metropol összegyűjtött néhány szalagcímet a nemzetközi sajtó cikkei közül, amelyekben a magyarok teljesítményét éltetik a médiában:

„Nem bírt el a magyar válogatottal a vb-győztes” – írta a Magyar Szó napilap, amely a találkozóval kapcsolatban kiemelte, hogy a vajdasági származású Nikolics Nemanja is pályára lépett a franciák ellen.

„Óriási bravúr – magyar pontszerzés a világbajnok ellen” – írta a Szabad Magyar Szó vajdasági magyar honlap.

„Elképesztő bravúr: döntetlen a Magyarország–Franciaország-meccsen” – ezt a címet adta tudósításának a Pannon RTV.

„A magyarok megállították a franciákat” – olvasható a szerb Szportszki Zsurnalban.

„Griezmann megakadályozta a szégyent” – írja a Politika napilap.

„Antoine Griezmann megmentette a tékozló Franciaországot, miután Magyarország sokkolta a favoritokat” – tudósít a brit Telegraph.

Franciaország a földre került Magyarország ellenˮ – harsogja a francia Le Monde, amely leginkább a gallok teljesítményén kesereg.

 

 





Ezeket olvastad már?
Letolja a bugyiját: less be a vadító kebelcsoda szeméremdombjára

Letolja a bugyiját: less be a vadító kebelcsoda szeméremdombjára

Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Kiborultak a kapitányok, Rossi is érintett lehet: fontos változás jöhet az Eb előtt

Kiborultak a kapitányok, Rossi is érintett lehet: fontos változás jöhet az Eb előtt

Váratlan bejelentést tettek Szoboszlai Dominikról, erre senki sem számított

Váratlan bejelentést tettek Szoboszlai Dominikról, erre senki sem számított

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás