A kedd esti Magyarország–Portugália Eb-mérkőzés előtt egy teljes napjuk van a szurkolóknak arra, hogy átvegyék a védettséget igazoló karszalagjukat, amellyel a meccs előtt beléphetnek a Puskás Arénába.

Hatalmas a sor a karszalagért

Az átvételi pontok már a találkozók előtti napon, vagyis hétfőn 8 órától teljes kapacitással működnek, a cél, hogy mind az 50 ezer magyar szurkoló gyorsan, zökkenőmentese átvehesse karszalagját – írja a Ripost.

A karszalagok minél zökkenőmentesebb átvétele érdekében Budapesten három könnyen megközelíthető helyszínen, összesen mintegy száz átvételi pultot nyitnak meg a szervezők a mérkőzéseket megelőző napon és a mérkőzések napján – írja az MLSZ.

A budapesti és a fővároshoz közeli szurkolóknak a találkozó előtti napon érdemes átvenniük a karszalagjukat. A vidékről érkezők pedig a mérkőzés napján, hosszabb sorban állás nélkül juthatnak hozzá a karszalagokhoz reggel 7 órától a három helyszínen.

A helyszínek: Groupama Aréna (a stadion Üllői úti oldalának Népligethez közelebbi sarka), Dózsa György út (Városliget, Promenád) és Papp László Budapest Sportaréna.

A Groupama Aréna mellett is lehet jelentkezni a karszalagokért

A külföldről érkező szurkolók, a mérkőzések előtti napokon és a meccsnapokon a repülőtéren is átvehetik a karszalagjaikat. Ezek a pontok a mérkőzések előtti napokon 8.00 órától 20.00 óráig tartanak nyitva, míg a meccsnapokon 7.00 órakor nyitnak és a második félidő kezdetekor zárnak.

Az MLSZ kommunikációs csatornáin folyamatosan tájékoztatjuk a szurkolókat arról, hogy mely átvételi pontokon a legrövidebb a várakozási idő, melyik helyszíneket érdemes felkeresni a minél gyorsabb szalagátvétel érdekében.

Kiskorú szurkolók igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében vehetnek részt a találkozókon, nekik nem szükséges a karszalag kiváltása; kivéve azon 16–18 évesek számára, akik már rendelkeznek védettségi igazolvánnyal és kísérő nélkül kívánják megtekinteni az Eb-mérkőzéseket.

Védettségi igazolvány és a karszalag szükséges a belépéshez

A stadion közelében több száz önkéntes dolgozik, segítve majd a szurkolók tájékozódását, bejutását. Figyeljétek az EURO 2020 egyenruhás segítőit, és töltsétek le az UEFA hivatalos mobilalkalmazását Androidra vagy IOS operációs rendszerű készülékre, mely magyar nyelven, és folyamatosan frissülve jeleníti meg a legfontosabb tudnivalókat! Az applikáció a parkolóhelyek feltérképezésében is segít.

A tömegközlekedés a leggyorsabb megoldás

A BKK járatsűrítéssel segíti a szurkolókat, minden a környéken közlekedő tömegközlekedési eszköz, így az 1-es villamos, az M2-es és az M4-es metrók is lényegesen sűrűbben járnak a mérkőzések időszakában. A szurkolók kényelme érdekében a Keleti pályaudvartól és a városligeti szurkolói zónából egy-egy gyalogosfolyosó indul a Puskás Arénáig, így a nézők kényelmesen közelíthetik meg a stadiont.