Ezen sok múlhat, csúcsrangadó vár a Ferencvárosra





Rangadó vár a Ferencvárosra, amely vasárnap a Fehérvárt fogadja a labdarúgó NB I 13. fordulójában. Kű Lajos korábban mindkét csapatot erősítette, és döntetlent tippel.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.11.19.
rangadó Ferencváros fehérvár kű lajos

A listavezető Ferencváros vasárnap a negyedik helyezett Fehérvárt látja vendégül. Az utóbbi három szezonban ez a két csapat uralta az NB I-et, hiszen a zöld-fehérek az utóbbi két szezonban, míg a piros-kékek 2018-ban hódították el a bajnoki címet.

Fotó: Nemzeti Sport/Balogh László

Kű Lajos tudja, mit beszél, hiszen a vasárnapi futballrangadó mindkét együttesében játszott. A 73 éves, az 1977–78-as BEK-idény londoni döntőjében a vesztes FC Bruges színeiben szerepelt a középpályás, a Groupama Arénában két, nyílt sisakkal rohamozó együttes remek összecsapását várja.

Döntetlen lesz a rangadó – tippelt Kű Lajos a Metropolnak. – A Fradi olykor meglepő botlásokat követ el az élvonalban, amint azt sem értem, hogy a Celticet idehaza miért nem verte meg Európa Liga-meccsén, de azért alapvetően egységes gárda. A Fehérvár feljövőben van, és a csapat trénere, a korábbi Fradi-játékos, Szabics Imre kifundálhat valami meglepőt.

A két csapat alapembereiről szólva Kű Lajos kijelentette, a marokkói válogatott Ryan Mmaee a magyar bajnokság egyik legnagyobb klasszisa. Viszont a Fradi csatárával előfordul, hogy úgy csetlik-botlik, mint egy kezdő. Hasonló véleményt formált a fehérváriak játékosáról, a grúz Budu Zivzivadzéről, akinek van érzéke ahhoz, hogyan kerüljön az ellenfél kapuja elé, de időnként nevetséges hibákat vét.

Ha Loic Nego beindul a jobb oldalon, a Fradinak lesz oka az ijedelemre – emelte ki Kű, aki azért megnyugtatja a zöld-fehér híveket, ugyanis úgy véli, jövő tavasszal megint a Ferencváros lesz a bajnok. – Utána viszont a szisztematikusan építkező Fehérvár következik, és ez így folytatódik, tehát a két legjobb magyar klub évenként váltakozva érdemli ki az aranyérmet.

A Ferencváros mellett a további fővárosi klubok közül vasárnap a sereghajtó Újpest a Debrecent fogadja. Mellette a Honvéd a budapesti rangadón az MTK-t látja vendégül. Mindkét csapat pocsék formát mutat, a kispestiek az utóbbi négy mérkőzésüket elbukták, míg a kék-fehérek az elmúlt öt fellépésükön nem tudtak nyerni.

Az NB I 13. fordulójának programja

Péntek

20.00: ZTE–Mezőkövesd

Szombat

12.30: Paks–Puskás Akadémia

17.00: Gyirmót–Kisvárda

19.30: Újpest–Debrecen

Vasárnap

17.30: Ferencváros–Fehérvár

19.45: Honvéd–MTK

 





Ezeket olvastad már?
Csupaszon ringó mellek, levetkőzve ment ki a kertbe Fucsovics kedvenc kebelcsodája

Csupaszon ringó mellek, levetkőzve ment ki a kertbe Fucsovics kedvenc kebelcsodája

„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás