Meglepő vereséggel melegített a Barcelona a Ferencváros elleni keddi BL-mérkőzésre. A katalán szupercsapat 1-0-ra kikapott a Getafe otthonában, és csak a kilencedik helyen áll a spanyol tabellán. Ami ennél is furcsább, a Barca vezére, Lionel Messi fásultnak tűnt, gyenge teljesítményt nyújtott.

Lionel Messi Fotó: Manu Fernandez/Pool via Getty Images

Amióta júniusban újraindult a futballélet Spanyolországban, Lionel Messi volt az egyetlen a Barcelona keretében, aki minden mérkőzésen pályára lépett. Ráadásul a hatszoros aranylabdás klasszis, még hazája, az argentin válogatott két októberi válogatott mérkőzésén is végig szerepelt. A spanyol sajtó úgy vélte, Messi pihenőt kap Ronald Koeman edzőtől az elmúlt hétvégén, és így frissebben játszhat kedden a Ferencváros ellen. Ez végül nem történt meg, Messi szombaton végig pályán volt a Getafe otthonában, ahol fáradtnak és kedvetlennek tűnt. Két gyenge szabadrúgással, és egy kihagyott helyzettel vétette magát észre. A Barca 1-0-ra kikapott. Érdekesség, a katalán szupercsapat legutóbb 2011-ben bukott el a Getafe ellen.

Erőltetett menet vár a Barcelona labdarúgóira a következő napokban, éppen ezért is furcsa, hogy Messi nem kapott pihenőt a hétvégén. A keddi, Ferencváros elleni találkozót követően szombaton az ősi rivális Real Madridot fogadják, majd négy nappal később a Juventus otthonába látogatnak. Sergio Busquets, a Barca középpályása szerint hiba lenne máris a Real elleni mérkőzésre fókuszálni.

Még előttünk van a keddi Bajnokok Ligája-meccs – utalt a világ- és Európa-bajnok futballista a Ferencváros elleni holnapi meccsre. – Először ki kell javítanunk a szombati hibákat, és jobbá kell válnunk.”

Hétfőn 10 órakor kezdődik a jegyértékesítés a Ferencváros hazai Bajnokok Ligája mérkőzéseire. Első körben azok a megújított szezonbérlettel rendelkező szurkolók vásárolhatnak, akik a tavaszi zártkapus bajnokik után nem kértek visszatérítést. Utánuk az egyéb szezonbérletesek következnek, de közülük is csak azok, akik a sorsolás pillanatáig vettek bérletet. Mindezek után vehetnek belépőt a szurkolói kártyás drukkerek, valamint azon szezonbérletesek, akik a sorsolás után vásároltak bérletet.