A Formula–1-es Red Bull holland versenyzője, Max Verstappen új Honda-erőforrással kénytelen nekivágni a 15 órakor kezdődő Magyar Nagydíjnak, és noha megtarthatja a harmadik helyét, a cserével nagyon közel került az esetleges rajtbüntetéshez.

Max Verstappen először pénteken hajtott a pályára azzal az erőforrással, amelyet akkor is használt, amikor a Brit Nagydíj elején 51 G erősséggel csapódott a gumifalnak. A Honda az előzetes vizsgálatok alapján ugyanis zöld utat adott a motornak, majd éles teszttel kívánt megbizonyosodni róla, hogy valóban pontosak-e a gyárban kapott eredmények.

Noha a technikai igazgató, Tanabe Tojoharu az első két szabadedzést követően még úgy nyilatkozott, minden rendben van a hajtóegységgel, a szombati adatok mégis arra késztették, hogy a motorcsere mellett döntsön.

Az időmérőt követő ellenőrzések során észrevettünk valamit Max erőforrásán, ami talán a hétvége során alakulhatott ki, és ami jó eséllyel a silverstone-i baleset utóhatása. Pontosan ezért kicseréltük a motort egy újra, de ugyanabból a specifikációból, így Max megtarthatja a harmadik rajthelyét, nem kap büntetést„ – áll a Honda közleményében.

Fotó: AFP

A csere tehát nincs semmilyen hatással Verstappen hungaroringi versenyére, ugyanakkor hosszú távon könnyen megbosszulhatja magát. A holland ugyanis a következő cseréért már rajtbüntetést kapna, és elég kevés a valószínűsége annak, hogy nem lesz szüksége új hajtásláncra a következő 12 futamon.