Évek óta csak találgatni lehet, hogy milyen az egészségi állapota a Forma 1-es versenyzőnek, miután a család teljes hírzárlatot rendelt el. Most először beszélt apjáról a világbajnok fia.

Mick Schumacher rengetegszer elmondta már, hogy a pilóták közül az apja a példaképe. Az ifjú Schumacher mindennél jobban készül az első F1-futamára, a beszámolók alatt végre nem a megszokott sablonválaszokat mondta, féktelen jókedvében még viccelődött is apja kárára.

A fiatal pilóta az f1-insider portálnak arról nyilatkozott, hogy mit vár magától március 28-án Bahreinben, az első versenyén a Forma-1-ben.

Remélem, tovább jutok, mint ő” – mondta apjára utalva Mick Schumacher.

A „kis Schumi” nagyon büszke apjára

Nagyon boldog vagyok, hogy ez a vezetéknevem és boldog vagyok amiatt is, hogy általam ez a név visszakerül a Forma-1-be. Nagyon büszke vagyok erre. Óriási hajtóerő ez, és minden nap motivál” – közölte az újonc.

A 21 éves pilóta megkapta az idei első autóját a Haas istállótól, ami orosz színekben pompáznak, Mick a 47-es számú autóval fog elrajtolni.

A Forma-2 tavalyi bajnoka elmondta: „Én csak a csapat színeit látom ebben. Nagyon szép az autó, és jó érzés a negyvenhetes rajtszámomat látni rajta„.

Schumacher végül hétszeres világbajnokként zárta a Forma-1-es karrierjét. A német legenda 2013-ban síbalesetet szenvedett, azóta keveset tudni az állapotáról