RETRO RÁDIÓ

Sigér Dávid már tudja, hogy lehet megállítani Cristiano Ronaldót





A portugálok elleni, jövő keddi Eb-meccsre készülő magyar labdarúgó-válogatott két játékosa, Sigér Dávid és Schön Szabolcs válaszolt pénteken az újságírók kérdéseire Telkiben.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.06.11.
uefa 2020

Sigér Dávid először a válogatási elvekről beszélt, majd arról, mi várhat a nemzeti csapatra a pályán a világ legjobb válogatottjai ellen, és a mérkőzések mennyiben hasonlíthatók a Ferencváros őszi BL-meccseihez, melyeken szintén világklasszisok ellen lépett pályára.

„Ha az egyikünknek nem sikerül, ott van a társ”

„Azt a szemléletmódot kell kiemelni, ami alapján a kapitány kiválogatja azokat játékosokat, akik aztán meg tudják valósítani az elképzeléseket. Számomra, illetve számunkra, akik a Ferencvárosból érkeztünk, előny lehet, hogy a Bajnokok Ligájában jobb játékosok ellen szerezhettünk tapasztalatot, amit most kamatoztatni lehet a válogatottban is” – fogalmazott Sigér, aki a Juventus ellen már találkozott a portugálok közül Cristiano Ronaldóval, róla is beszélt. „Minden jó játékost, így Cristiano Ronaldót is csapatként lehet megállítani, ha az egyikünknek nem sikerül, ott van a társ, aki segít. Ronaldo karizmatikus személyiség, testtartásával minden egyes mozdulatával azt sugallta, tisztában van a képességeivel, mindig győzni akar, nagyszerű sportember.” Ha úgy adódik, ellövi majd messziről is (Fotó: MLSZ) Schön Szabolcs hozzátette, Ronaldo személyes példaképe, nagy öröm lenne számára, ha pályára léphetne ellene. A szélső ugyanakkor azt is elmondta, neki minden egyes perc ajándék a válogatottban, tisztában van vele, hogy ez még nem az ő Eb-je lesz. „Külön öröm, hogy itt lehetek, és hogy a végleges keretbe is be tudtam kerülni. Nagyon örülök, hogy öt percet is játszhattam a felkészülési meccseken, minden perc egy öröm, az Európa-bajnokságon akármennyit is játszom. Tudom, hogy ez még nem az Európa-bajnokságom lesz, fiatal vagyok, fel kell építenem magam” – mondta Schön. Sigér gyakran és bátran vállalkozik távoli lövésekre, kíváncsiak voltunk, adott esetben szabadrúgásra is vállalkozna-e. „Szabadrúgást biztos nem én fogok, de arra lehet számítani, ha megnyílik a folyó, el fogom vállalni távolról is, de a rögzített helyzet az más. Több megfelelő ember is van erre, majd meglátjuk, ki áll a labda mögé – mondta a középpályás, akit azzal kapcsolatban is kérdeztek, melyik meccsen lehet a legnagyobb esélye a magyar csapatnak a pontszerzésre. – Gólt gólokat, pontot, pontokat is szeretnénk, de azt nem tudnánk megmondani, ki ellen lesz erre a legnagyobb esélyünk, melyik meccsen állnak össze leginkább csillagok. Remélem lesz ilyen, egyelőre a portugálok elleni meccset várom nagyon.” Az előző Eb-vel kapcsolatban Schön és Sigér is arról beszélt, hogy kivetítők előtt, szurkolók között látták a portugálok elleni 3–3-as döntetlent, ami így is hatalmas élmény volt.

 





Ezeket olvastad már?
Letolja a bugyiját: less be a vadító kebelcsoda szeméremdombjára

Letolja a bugyiját: less be a vadító kebelcsoda szeméremdombjára

Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Kiborultak a kapitányok, Rossi is érintett lehet: fontos változás jöhet az Eb előtt

Kiborultak a kapitányok, Rossi is érintett lehet: fontos változás jöhet az Eb előtt

Váratlan bejelentést tettek Szoboszlai Dominikról, erre senki sem számított

Váratlan bejelentést tettek Szoboszlai Dominikról, erre senki sem számított

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás