Címvédőként rajtol a Fradi a Bajnokok Ligájában





Nézők nélkül, a Duna Arénában kezdődik a vízilabda Bajnokok Ligája B csoportjának küzdelemsorozata.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.12.15.
Bajnokok Ligája vízilabda Ferencváros duna aréna

Két helyszínen, Rómában és Budapesten rendezik meg a vízilabda Bajnokok Ligája-főtábla 2020/21-es versenysorozatát. Tizenkét csapat, két hatos csoportban, köztük egyedüli magyarként a címvédő FTC-Telekom Waterpolo küzd a trófeáért. A zöld-fehérek a B csoportban szerepelnek, és a héten sorra kerülő első három fordulónak lesznek a házigazdái a budapesti „buborékban”.

Fotó: Észak-Magyarország

A döntő a cél

Ma délután a címvédő FTC a montenegrói Jadran Herceg Novi ellen rajtol a Bajnokok Ligája budapesti csoportkörében. Szerdán a Brescia, csütörtökön a Hannover vár a magyar csapatra az első körben. Madaras Norbert, a Ferencváros vízilabda-szakosztályának elnöke szerint semmi sem fogja veszélyeztetni a csapat továbbjutását.

- Nem az a cél, hogy továbbjussunk, hanem hogy a végjátékban jól szerepeljünk - mondta Madaras az M1-nek. - Alapcél a négy közé jutás, ott pedig bármi lehet. Címvédőként nem mondhatok mást, mint azt, hogy a döntőbe várom a csapatot.

A második kört március 1. és 5. között, míg a harmadikat április 19. és 23. között szintén a Duna Arénában rendezik meg. A római és a budapesti csoportból az első négy-négy csapat jut tovább.

Szigorú szabályok

A mérkőzéseket üres lelátók előtt játsszák, és rendkívül szigorú egészségügyi protokoll mentén zajlik a torna. A külföldről érkező csapatok tagjainak már az országba lépéshez is szükségük volt egy negatív koronavírustesztre. Aztán Budapesten ismét tesztelték őket, és csak egy újabb negatív eredmény fejében juthattak akkreditációhoz a résztvevők. Az együttesek úgynevezett buborékban játszanak. A csapatok tagjai kizárólag a margitszigeti szállás és a Duna Aréna között mozoghatnak.

Nyolc magyar siker

Miután a Bajnokok Ligája 2019/20-as kiírását a járvány miatt törölték, tavalyi győzelme miatt az FTC maradt a sorozat címvédője. A magyar csapat 2019 júniusában ötméteresekkel nyert a görög Olympiakosz ellen a BL döntőben, és története során először hódította el a trófeát. A magyar csapatok eddig nyolcszor nyerték meg a serleget, az OSC és a Vasas két-két sikert jegyzett, míg az Újpest, a Honvéd, a Szolnok és az FTC egy-egy győzelmet aratott.





Ezeket olvastad már?
„Generációs tehetség” – Szoboszlai újra szárnyalhat a Liverpoolban

„Generációs tehetség” – Szoboszlai újra szárnyalhat a Liverpoolban

Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

Csupaszon ringó mellek, levetkőzve ment ki a kertbe Fucsovics kedvenc kebelcsodája

Csupaszon ringó mellek, levetkőzve ment ki a kertbe Fucsovics kedvenc kebelcsodája

„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás