RETRO RÁDIÓ

Budapest elbúcsúzott az Eb-től, mindenkit lenyűgözött a Puskás Aréna





Négy örökre emlékezetes mérkőzést rendeztek a Puskás Arénában a labdarúgó Európa-bajnokságon. Amellett, hogy Budapesten szurkolt a legtöbb néző, a legjobb hangulatú meccseket is nálunk játszották.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.29.
Puskás Aréna eb Budapest

Vasárnap a Hollandia-Csehország mérkőzéssel búcsúzott az Eb-től a Puskás Aréna, ahol három csoportmeccset és egy nyolcaddöntőt játszottak. Budapest társrendezőként először kapott szerepet ilyen kaliberű nemzetközi labdarúgó-tornán, és a futballsztárok mellett az ide látogató szurkolók is kiválóan érezték magukat.

Fotó: AFP

Átlag felett

Előre tudtuk, hogy a Puskás Arénában lesz a legtöbb néző az Eb meccsein, és ez végül valamennyi mérkőzésen realizálódott. A négy összecsapáson átlagban 55 515 néző szurkolt a budapesti stadion lelátóján, ezek közül a legtöbb drukker a Magyarország-Franciaország mérkőzésen volt jelen (55 998). Az utolsó találkozón, a cseh-holland nyolcaddöntőn 52 834-en jöttek össze, erre a derbire az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke, Aleksander Ceferin is kilátogatott. Ez a meccs is minden tekintetben a korábbi hármat idézte: egész napos programot biztosított a szurkolóknak, akik a találkozó délelőttjén már a városligeti szurkolói zónában gyülekeztek.

Csodálatos az Aréna

Bölöni László, a Steauával BEK-győztes labdarúgó, Cristiano Ronaldo felfedezője szerint a Puskás Aréna mindenkit lenyűgözött.

- Csodálatos a Puskás Aréna, a létesítmény és a hangulat is - mondta Bölöni az nso.hu-nak. - Ha valaki ebben a stadionban megnéz egy meccset, olyan emléket kap, amelyet továbbvisz. Magával ragadó, amikor a magyar szurkolók biztatják a válogatottat. Az Eb-n a portugál és a francia barátaimmal beszélgetve mindig szóba került, hogy jó minőségű pályákon, a Vasas, illetve az MTK stadionjában készülhettek.

Ráadásul a drukkerek is örök emléket szereztek. Az Eb egyik legemlékezetesebb pillanata az volt, amikor a francia szurkolók mosolyogva videózták a magyar drukkerek örömét, pedig elvileg szomorkodniuk kellett volna, hiszen gólt kaptak ellenünk.

Ronaldo, a gólkirály

Összesen 11 gól esett a budapesti mérkőzéseken. Cristiano Ronaldo volt az itteni meccsek „gólkirálya”, hiszen a portugálok ötszörös aranylabdás világsztárja négy találatot jegyzett: kettőt ellenünk lőtt, kétszer pedig a franciák kapuját vette be. Számunkra a legkedvesebb Fiola Attila gólja volt, hiszen örökre emlékezetes találatot vágott a világbajnoki címvédő Franciaország ellen.





Ezeket olvastad már?
Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Kiborultak a kapitányok, Rossi is érintett lehet: fontos változás jöhet az Eb előtt

Kiborultak a kapitányok, Rossi is érintett lehet: fontos változás jöhet az Eb előtt

Váratlan bejelentést tettek Szoboszlai Dominikról, erre senki sem számított

Váratlan bejelentést tettek Szoboszlai Dominikról, erre senki sem számított

Dárdai fiai messzire juthatnak: mutatjuk a világ legértékesebb focista-testvéreit

Dárdai fiai messzire juthatnak: mutatjuk a világ legértékesebb focista-testvéreit

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás