RETRO RÁDIÓ

Nincs más hátra, már csak ez a tét a Fradinak





Négy vereséggel várja az ötödik mérkőzését a Ferencváros a labdarúgó Európa-ligában. A magyar csapatnak már nincs esélye a továbbjutásra. A becsület maradt a tét.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.11.25.
Dajka László Ferencváros Betis Európa Liga

A már biztosan búcsúzó Ferencváros ma este a spanyol Real Betis vendége lesz az Európa-liga csoportküzdelmeinek ötödik fordulójában. A magyar bajnok mindenképpen kvartettje utolsó helyén zár, a sevillai meccsen legfeljebb az a tét, hogy a 32 csapatos mezőnyben utolsóként megszerezze becsületpontját vagy pontjait a sorozatban.

Fotó: Nemzeti Sport/TH

A meccs esélyese a Betis, ám ha a jó erőnléttel bíró zöld-fehérek 110 százalékra tuningolják fel magukat, érdekes játékra számíthatunk – mondta lapunknak Dajka László, aki jól ismeri a spanyol futballt, a Las Palmas légiósaként két spanyol idény 82 meccsen 12 gólt szerzett a nyolcvanas években. – A fradisták gondját növeli, hogy a Betis meg akarja előzni az éllovas Leverkusent, tehát be fogja nyomni a mieinket a saját kapujuk elé. Az eredményektől függetlenül büszke vagyok a Fradira, mert helytállt a nemzetközi kupában.

Dajka szerint a Ferencvárosnak nagyon kell ügyelnie a védekezésre.

– Láttam a Betis hétvégi, Elche elleni spanyol bajnokiját – folytatta Dajka, a Honvéd-labdarúgók szakmai koordinátora. – Idegenben, 27 perc alatt „berámolt” három gólt, és a jelenlegi ötödik helyére is büszke lehet a tabellán. Hosszú, néha kilátástalan hányódása után a mostani Betis története fénykorát éli. Tréfásan az lehet a tanácsom, amikor a Fradi Sevillában a reptéri érkezésnél buszra ül, ne is szálljon ki abból, hanem gördüljön este a saját kapuja elé, és védekezzen.

A két csapat első, szeptemberi találkozóján bár a Real Betis 3-1-re diadalmaskodott a Groupama Arénában, a Fradi egyenrangú ellenfele volt az esélyesebb riválisnak. Az elmúlt hétvégén a Ferencváros kiváló főpróbát tartott a sevillai fellépése előtt, ugyanis az OTP Bank Liga rangadóján könnyedén 3-0-ra verte a MOL Fehérvárt, így továbbra is éllovas a magyar élvonalban.

A G-csoport állása 4 forduló után

1. Leverkusen 10 pont (11-2)

2. Betis 7 pont (8-9)

3. Celtic 6 pont (8-10)

4. Ferencváros 0 pont (4-10)

Európa Liga, G csoport

Betis–Ferencváros

csütörtök, 18.45, Tv: M4 Sport





Ezeket olvastad már?
Itt a vége? Szoboszlaiék lemondhatnak a nagy álmukról

Itt a vége? Szoboszlaiék lemondhatnak a nagy álmukról

Óriási dráma a Fradi meccsén, négy percen múlt a kupadöntő

Óriási dráma a Fradi meccsén, négy percen múlt a kupadöntő

Kiadta a jelszót az Eb-re a Chelsea-hez hívott magyar focista: „Minél tovább ottmaradni!”

Kiadta a jelszót az Eb-re a Chelsea-hez hívott magyar focista: „Minél tovább ottmaradni!”

Szuper hírt kapott Szoboszlai, ő lehet a meglepő liverpooli edzőváltás nyertese

Szuper hírt kapott Szoboszlai, ő lehet a meglepő liverpooli edzőváltás nyertese

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás