Az olimpiai bajnok sportoló családján és a sporton belül is aggódhatott szeretteiért, barátaiért. Éppen ezért mindenkit arra buzdít, hogy adassa be magának a vakcinát.

Mennyire viselte meg a vírus és a karantén?

Furcsa volt, ugyanis a gyorstesztem negatív lett, mégsem éreztem magam jól. A PCR-teszt már pozitív eredményt hozott nekem és a feleségemnek is. Nem úsztuk meg könnyen, mellkasi fájdalom, köhögés és gyengeség miatt a két hétnél is tovább voltunk a karanténban. Az apósom kórházba is került koronavírus miatt, szóval volt kiért aggódni a családon belül is. Szerencsére ő azóta jól van.

Már a jövőbe tekint Berki Krisztián (MTI Fotó: Kovács Tamás)

A vakcinát mikor kaphatja meg?

A vírus előtt még nem kerültem sorra, most három hónapig mindenképpen várok. A lényeg, hogy mindenki essen át az oltáson, hiszen csak így kaphatjuk vissza az életünket. Sajnos a sporton belül hunytak el barátaim, legutóbb Bérczi István pontozóbíró. Sokan gyászolnak, ezért is fontos az oltás, hogy elkerülhetőek legyenek a tragédiák.

A sportélet mikor térhet vissza a régi kerékvágásba?

Jelenleg Bázelben vagyok az Európa-bajnokságon, jó látni, hogy mentálisan jót tesz az embereknek, hogy végre ismét komoly versenyeket rendeznek. A sportnak is jót tesz az oltás, hogy minél többen lesznek védettek. Ez a cél a jövőre is, hogy minden olyan normális, vagy hasonló legyen, mint a vírus előtti időkben.

Visszavonulása után sportvezető lett. Hogy ízlik az új szerepkör?

A bázeli Európa-bajnokság az első versenyem a szövetség sportigazgatójaként. Március végén álltam munkába, egyelőre ismerkedem a körülményekkel. De motivált vagyok és elszánt, az akaratommal biztosan nem lesz baj.