RETRO RÁDIÓ

Megtört a jég, egy jó barátja mindent elmondott Schumacher állapotáról





A legendás F1-es világbajnok versenyzőt meglátogatta egykori barátja és megtörte a csendet. Megpróbál optimista maradni, de megrendítő, amit Schumacherről mondott.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.04.27.
Megrázó

Lassan hét és fél éve szorul ápolásra Michael Schumacher, akinek súlyos síbalesete utáni állapotát hétpecsétes titokként kezeli a családja. A hétszeres világbajnok hogylétéről kevesen tudhatnak, a családtagokon és az orvosain, ápolóin kívül kevés közeli jó barát van tisztában azzal, milyen valójában az állapota. Egyikük, a Ferrari korábbi (teszt)pilótája most ejtett néhány szót a német legenda hogylétéről.

Luca Badoer szavai egybecsengenek azokkal az információmorzsákkal, amelyeket korábban a hozzátartozók vagy éppen Jean Todt (a Ferrari egykori vezetője) szavaiból lehetett kicsipegetni Schumacherről. Mindebből egy olyan férfi képe rajzolódik ki, aki anno a versenypályán az ellenfelekkel, most pedig a betegségével szemben küzd konok elszántsággal a végsőkig - írja a Ripost.

Fotó: Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

„Ez egy fájdalmas dráma. (...) Csak én, Todt és néhány közeli jóbarát látogatja. Michael mindig is keményen edzett, ami azért is jó, mert így a teste kellőképpen tud harcolni. Amikor Mugellóban és Monzában teszteltünk, a szabadidejében is edzőterembe járt, vagy kerékpáron járta a közeli dombokat. Michael egyszerűen Michael. Egy harcos, aki remélhetőleg hamarosan felépül” - mondta Badoert, aki immár két évtizede ápol barátságot Schumival.

A kétezres években együtt dolgoztak a Ferrari sikereiért. Annak idején családostul összejártak, a már-már testvéri kapcsolatukon az sem rontott, amikor Schumacher otthagyta a Ferrarit. Utóbbi gyakran „kisöcsémnek” szólította olasz kollégáját, a gyerekeik gyakran együtt játszottak, többször is együtt nyaraltak, sőt Schumi lett Badoer fiának, Brandónak a keresztapja. Míg Mick Schumacher idén már a Forma-1 versenyzője, Badoer fia, Brando 13 évesen még csak álmodozik arról, hogy apjához és bálványához, Michael Schumacherhez hasonlóan egyszer a Ferrari pilótája legyen.





Ezeket olvastad már?
Ez Marco Rossit is érinti, komoly gondban van az Eb-rivális

Ez Marco Rossit is érinti, komoly gondban van az Eb-rivális

„Nagyon örült, egyben meg is hatódott" - a Fradi edzőjéről beszélt Hajnal Tamás

„Nagyon örült, egyben meg is hatódott" - a Fradi edzőjéről beszélt Hajnal Tamás

Most kaptuk a lesújtó hírt: elhunyt a válogatott focista

Most kaptuk a lesújtó hírt: elhunyt a válogatott focista

Se ruha, se smink: pucéran kel föl ágyából a kócosan ébredt szexbomba

Se ruha, se smink: pucéran kel föl ágyából a kócosan ébredt szexbomba

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás