Lassan hét és fél éve szorul ápolásra Michael Schumacher, akinek súlyos síbalesete utáni állapotát hétpecsétes titokként kezeli a családja. A hétszeres világbajnok hogylétéről kevesen tudhatnak, a családtagokon és az orvosain, ápolóin kívül kevés közeli jó barát van tisztában azzal, milyen valójában az állapota. Egyikük, a Ferrari korábbi (teszt)pilótája most ejtett néhány szót a német legenda hogylétéről.

Luca Badoer szavai egybecsengenek azokkal az információmorzsákkal, amelyeket korábban a hozzátartozók vagy éppen Jean Todt (a Ferrari egykori vezetője) szavaiból lehetett kicsipegetni Schumacherről. Mindebből egy olyan férfi képe rajzolódik ki, aki anno a versenypályán az ellenfelekkel, most pedig a betegségével szemben küzd konok elszántsággal a végsőkig – írja a Ripost.

Fotó: Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

„Ez egy fájdalmas dráma. (…) Csak én, Todt és néhány közeli jóbarát látogatja. Michael mindig is keményen edzett, ami azért is jó, mert így a teste kellőképpen tud harcolni. Amikor Mugellóban és Monzában teszteltünk, a szabadidejében is edzőterembe járt, vagy kerékpáron járta a közeli dombokat. Michael egyszerűen Michael. Egy harcos, aki remélhetőleg hamarosan felépül” – mondta Badoert, aki immár két évtizede ápol barátságot Schumival.

A kétezres években együtt dolgoztak a Ferrari sikereiért. Annak idején családostul összejártak, a már-már testvéri kapcsolatukon az sem rontott, amikor Schumacher otthagyta a Ferrarit. Utóbbi gyakran „kisöcsémnek” szólította olasz kollégáját, a gyerekeik gyakran együtt játszottak, többször is együtt nyaraltak, sőt Schumi lett Badoer fiának, Brandónak a keresztapja. Míg Mick Schumacher idén már a Forma-1 versenyzője, Badoer fia, Brando 13 évesen még csak álmodozik arról, hogy apjához és bálványához, Michael Schumacherhez hasonlóan egyszer a Ferrari pilótája legyen.