Nem indul a hétfőn kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokság női párosversenyében a címvédő Babos Tímea. A magyar teniszező állandó párja, a francia Kristina Mladenovic sérülés miatt visszalépett a viadaltól, a magyar játékos pedig nem talált megfelelő társat magának.

Babos Tímea nem indul párosban az Australian Openen

Babos Tímea nem indul párosban az Australian Openen Fotó: Hajdú-Bihari Napló

Babos Timi a Facebook-oldalára pénteken feltöltött videóban számolt be az elmúlt napok történéseiről. Hangsúlyozta: szeretné eloszlatni azokat a híreszteléseket, melyek szerint a kéthetes karantén alatt összevesztek Mladenoviccsal. Szó sincs tehát kirúgásról.

Sokkolta a döntés

Sem ő nem rúgott ki engem, sem pedig én őt. Ez a döntés most ezekre a hetekre szól, aztán majd az Australian Open után egyeztetünk a hogyan továbbról” – jelentette ki a 27 éves magyar játékos, aki úgy fogalmazott, „sokkolta” őt, amikor Mladenovic közölte vele a döntését, melyet nehezen, de végül elfogadott.

„Emiatt nehéz napjaim voltak. Az elmúlt három évben itt elért eredményeinkre alapozva ugyanis én most is úgy utaztam ide, hogy a győzelemért szállunk harcba” – mondta Babos. Hozzátette, bár voltak lehetőségei arra, hogy másik párral induljon, olyat, akivel a trófeáért küzdhetett volna, nem sikerült találnia. Ezért párosban nem indul a versenyen.

„Inkább az egyénire koncentrálok, ami akár pozitívan is elsülhet” – tette hozzá Babos Tímea, aki Mladenoviccsal az oldalán tavaly és 2018-ban győzött az Australian Openen, 2019-ben pedig döntős volt.

Az egyéni világranglistán 115. magyar játékos kedden a legjobb 32 között búcsúzott a Gippsland Trophy elnevezésű melbourne-i keménypályás tornától. A párhuzamosan ugyanott zajló Yarra Valley Classicon pedig már nem tudott pályára lépni párosban Mladenoviccsal, aki kedden közölte vele döntését. Egyesben a selejtezőből szerencsés vesztesként főtáblára jutott belga Ysaline Bonaventure lesz a szintén a kvalifikációból indult Babos ellenfele az Australian Open nyitófordulójában.