A szakemberrel számba vettünk, hogy a budapesti Négy Nemzet Tornával újraéledő sportág hazai nagyjaitól mire számíthatunk jövőre, amikor a tervek szerint megrendezik az elhalasztott olimpiát Tokióban.

  • Nagy kérdés, mennyire viselte meg a riválisokat a leállás, és, hogy a mi lassan ”túlérett” csapatunk tagjai mennyire tudják motiválni magukat – nyilatkozta lapunknak Sós Csaba. – Több rutinos versenyzőnknek Tokió az utolsó lehetősége a nagy dobásra.

Magyarország úszó nagyhatalom

Magyarország előkelő helyet foglal el úszásban az olimpiai érmek számát tekintve, hiszen az 553 érmet szerző Egyesült Államok, Ausztrália (188) és Németország (153) mögött a 4. helyen áll a rangsorban 73 éremmel (28 arany, 25 ezüst, 20 bronz).

Hosszú Katinka: 2 arany?

Hosszú Katinka 200 és 400 méter vegyesen is világcsúcstartó, s ugyan a járvány miatti leállás nyilván valamennyire őt is megviselte, de rutinja és kivételes klasszisa alapján aligha férhet kétség újabb két olimpiai aranyához.

Milák Kristóf: 1 arany, 1 más érem?

Ő egy született zseni, aki túlzás nélkül állítható, a kisujjából rázza ki a hihetetlen eredményeket. 200 pillangón verhetetlennek tűnik, de mostanában egyre jobban ízlik neki a gyors is.

Kapás Boglárka: 1 érem?

Boginak szárnyakat adott a tavalyi vb-győzelem 200 pillangón, jövőre újra odaérhet a dobogóra.

Késely Ajna: éremesély?

A kis híján 19 éves Ajna évről évre egyre jobb és jobb lett, miért ne robbanthatna egy igazán a hosszabb gyors számok valamelyikében Tokióban?

Rasovszky Kristóf: éremesély?

Tavaly a kvangdzsui vb-n nyert aranyat a nyílt vízi 5 km-es viadalon. Tokióban 10 km-en ismételhetne.

Németh Nándor, Verrasztó Dávid, Cseh László: meglepetés?

A szintén ifjú Németh Nándor is szerezhet kellemes meglepetést, akárcsak a Verrasztó Dávid vagy a jövőre már 36 éves Cseh László, akinek meg kell küzdenie a tokiói repjegyért, de már oly sokszor bebizonyította, hogy ő tényleg elnyűhetetlen örökifjú.