A bulvárosra vett meccsbeharangozók szerint anyatigrisként fog harcolni a két játékos. Bár, azt azért érdemes hozzátenni, hogy korábbi négy találkozójuk alkalmával mindig a 38 éves Serena Williams nyert. Igaz, legutóbb 2015-ben nézhettek szembe egymással, és azóta a bolgár teniszező – elmondása szerint – sokkal könnyedebben, görcsöktől mentesen lép pályára, s nagyon élvezi a játékot.

– Megtiszteltetés számomra, hogy egy olyan nagy bajnok ellen mérethet meg magam, mint Serena – nyilatkozta Cvetana Pirinkova. – Elég régen játszottunk egymással, azóta mindketten édesanyák lettünk, sokat segít, hogy naponta beszélek a két éves kisfiammal, aki rendszerint a tévé előtt ülve szurkol a mamának. Legfeljebb amiatt szomorkodok, hogy már két hete nem ölelhettem meg.

A 23-szoros egyéni Grand Slam-győztes Serena a görög Szakkari legyőzésével jutott pályafutása 53. GS-negyeddöntőjébe. Ezzel már csak egyre van a csúcstól, amelyet Chris Evert és Martina Navratilova holtversenyben tart 54-54 szerepléssel. Mindenesetre a fogadóirodák a 38 éves amerikai teniszező győzelmét tartják valószínűbbnek, bolgár ellenfele jóval kevesebb nagy csatában vett részt korábban.