„Vannak ötleteim” – Hamiltont világbajnok riválisával pótolná a Mercedes

Egyre inkább kacérkodik a Forma–1-es visszatéréssel Sebastian Vettel. A 36 éves pilóta két éve vonult vissza, ám a hírek szerint a Mercedesszel már több tárgyalást is lefolytatott.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.04.05.
Sebastian Vettel Mercedes forma-1 sportfogadás visszatérés

Sebastian Vettel mindössze 19 évesen mutatkozott be 2007-ben a Forma–1-ben és rögtön az első versenyén pontot szerzett. A Red Bull-lal aztán 2010 és 2013 között négy egymást követő évben szerzett világbajnoki címet, a Ferrarinál viszont hat év alatt egyszer sem tudott a csúcsra érni. Végül 2022-ben, az Aston Martintól vonult vissza.

Sebastian Vettel már a Mercedesszel való F1-es visszatérését tervezi Fotó: AFP

A most 36 éves Vettelnek azonban úgy tűnik, hogy hiányzik az F1, és a Sky Sportsnak nyilatkozva arról beszélt, hogy nem tartja elképzelhetetlennek, hogy visszatérjen a mezőnybe.

„A lehetőség ott van, hiszen nincs versenyzői ülésem, a kérdés viszont az, hogy én szeretnék-e versenyezni. Azt hiszem, ez a csomagtól függ. Nem azért vonultam vissza a Forma–1-ből, hogy visszatérjek, de azt is mondtam, hogy soha nem tudhatjuk, mi történik. Ez a kijelentésem még mindig megállja a helyét”

– nyilatkozott sejtelmesen Sebastian Vettel, az interjút az Origo szemlézte. A titkos esélyesnek a Mercedest emlegetik, ahol egy hely biztosan kiadó 2025-re, miután Lewis Hamilton jövőre a Ferrarihoz igazol. Érdekesség, hogy 2017-ben és 2018-ban Vettel volt a brit legnagyobb riválisa, ám mindkét évben végül Hamiltoné lett a világbajnoki cím, Vettelnek be kellett érnie az ezüstéremmel. A német pilóta már többször tárgyalt Toto Wolff-fal, a Mercedes csapatfőnökével, azonban erről is igyekezett visszafogottan beszélni.

Vannak ötleteim, de majd meglátjuk, hogy ezekből lesz-e valami. Azt hiszem, szükség lesz még néhány telefonbeszélgetésre, hogy többet megtudjak a Mercedes terveiről, de kétségtelen, hogy a mezőny egyik legjobb ülése vált szabaddá.

Hamilton lehetséges utódjaként szóba került már Max Verstappen, Carlos Sainz, Alexander Albon és Kimi Antonelli is.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás