Magára haragította az országot, megbüntették a Fradi volt edzőjét

Nagyon nem megy a Fradi volt edzőjének az új munkahelyén. A kazah labdarúgó-válogatott még nyeretlen Sztanyiszlav Csercseszovval, az orosz szakembert pedig meg is büntették az egyik beszólása miatt.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.10.20. 09:00
Módosítva: 2024.10.20. 13:01
Ferencváros büntetés Sztanyiszlav Csercseszov Kazahsztán

Sztanyiszlav Csercseszovot 2023 nyarán menesztette a Ferencváros, az orosz szakember pedig egy év után talált ismét munkát magának, és elvállalta a kazah labdarúgó-válogatott irányítását. Kazahsztán Ausztriával, Norvégiával és Szlovéniával került egy csoportba a Nemzetek Ligája B divíziójában. Az eddigi négy összecsapásából hármat elvesztett Csercseszov, egyszer pedig döntetlent ért el. Miután a többi riválisa már egyaránt hét-hét megszerzett pontnál tart, szinte borítékolható, hogy Kazahsztán kiesik a C ligába.

Sztanyiszlav Csercseszov
Sztanyiszlav Csercseszov vicce nem sült el jól / Fotó: APA-PictureDesk via AFP

A kazah válogatott Csercseszovval egyelőre teljesen veszélytelen a kapura, csapata a négy találkozó alatt egyszer sem tudott betalálni. Ha ez pedig még mindig nem lenne elég, az orosz szakembernek egy szarkasztikus beszólással sikerült magára haragítania az országot.

Csercseszov nyelvi akadályba ütközött

Csercseszov állítólag egy újságíróval, Begaszil Szejtkanovval kezdett gúnyolódni, miután az a Szlovénia elleni vesztes mérkőzést követő sajtótájékoztatón kazahul tett fel egy kérdést. Csercseszov félbeszakította az újságírót, s visszakérdezett: 

Franciául beszélsz, vagy mi?

Az orosz edző így akarta rábírni az újságírót, hogy hagyja már a kazah nyelvet, oroszul kérdezze őt – írja a Magyar Nemzet.

A szövetség nem értékelte az orosz tréner tréfáját, és pénzbüntetéssel sújtotta, emellett felhívták a figyelmét, hogy itt lenne az ideje annak, hogy megtanuljon kazahul.

Kazahsztán a Nemzetek Ligájában zárásként november 14-én Ausztriát fogadja, november 17-én pedig Norvégiába utazik.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás