"Beleégett a szemembe" - Szoboszlai kiöntötte a lelkét Varga Barnabás ápolásáról

Így látták az Eb-hőstettet és társuk ijesztő sérülését Szoboszlaiék. A pályán ápolt, majd kórházba került Varga Barnabásért is küzdöttek a magyar válogatott focisták.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.06.24.
Szoboszlai Dominik Sallai Roland foci Eb 2024 Csoboth Kevin magyar válogatott

A végletekig kiélezett, hősies küzdelemben, két kapufa és egy sor kimaradt helyzet után, a 100. percben lőtt Csoboth Kevin-góllal 1-0-ra nyert a magyar labdarúgó-válogatott Skócia ellen a németországi Európa-bajnokságon. 

Szoboszlai Dominik a kórházba vitt Varga Barnabás mezébe bújt a siker után
Fotó: AFP

A drámai sikerével az A csoport harmadik helyén végzett, és 3 pontosként még a nyolcaddöntőbe jutásra is esélyes nemzeti tizenegy örömét beárnyékolta, hogy a 2. félidő közepén Varga Barnabás egy ütközés után elterült a gyepen, vélhetően újra kellett éleszteni, miközben a kétségbeesett játékostársak segítségével eltakarták az orvosi stábot a kíváncsi szemek és a kamerák elől. Szerencsére már magánál volt és kommunikált, amikor kórházba vitték. Mindenesetre a fantasztikus győzelem után a főszereplők is üzentek neki az M4 Sport közvetítésében.

Az első és legfontosabb, hogy úgy tudjuk, Barni jobban van. Reméljük, hogy rövidesen újra köztünk lehet. 

Érte is küzdöttünk a történtek után. Szörnyű volt őt így látni, remélem, egészséges marad és mihamarabb visszatér hozzánk! A végén megint megmutattuk, milyen fantasztikus csapatot alkotunk, és nagyon tudunk közdeni. Erről híres a csapatunk, küzdünk az utolsó pillanatig, és ennek ma is meglett az eredménye – nyilatkozta a gólpasszt adó Sallai Roland.

Maga a főhős, Csoboth Kevin így értékelt a győztes gólja után:

– Nehéz bármit is mondanom. Ha egy percben el kéne mondanom, nem lenne elég. El is érzékenyültem. Nehéz hónapokon vagyok túl. Sajnálom, hogy a szüleim ezt élőben nem láthatták, de ők is nézhették a tévében, a legfontosabb a győzelem. A kapufa után bennem volt, hogy miért nem rúgtam be, miért nem passzoltam Dominiknak. Örültem, hogy utána gólra tudtam váltani, ez egy csapatmunka volt. Köszönjük a szurkolóknak a fantasztikus hangulatot mondta Csoboth.

Szoboszlai Dominik egyenesen Varga mezébe bújva nyilatkozott a meccs után.

– Az egész csapat nevében Barninak ajánlom ezt a győzelmet. Remélem, jól van! Azt mondták, stabil volt az állapota, amikor kiment a stadionból. Remélm, amilyen gyorsan csak lehet, visszajön hozzánk a csapathotelbe, vagy mi megyünk hozzá a kórházba, mindegy, csak együtt legyünk! 

Az elsők között voltam, aki ott volt mellette, nem kívánom ezt senkinek. Látni is elképesztő volt, beleégett a szemembe. 

Nem értem, hogy működik ez a protokoll: a mentősöknek nem szabad futni? Vagy a hordágyat nem szabad behozni?! A kispadunk betolt minden mentőst, akit csak lehetett, én meg berángattam a hordágyat, mert nem hiszem, hogy ilyenkor bármit is számít a protokoll. 

A csapatkapitány elárulta: nagyon örül, hogy Csoboth lőtte a győztes gólt, mert "megérdemelte, sokat dolgozott ezért".

– Nyilván mindkét csapat óvatosabban kezdett, de az is biztos volt, hogy az utolsó 20 perc adok-kapok lesz, és aki jobban akarja, az jön ki belőle jobban. Eddig is büszke voltam a csapatra, hiszen egy német válogatott ellen is megmutattuk, mit tudunk, voltak helyzeteink, még ha nem is sikerült berúgni őket. Most a szerencse mellénk állt a végén, mert még több energiát, még több munkát beletettünk. 

Jó úton vagyunk, a mi dolgunkat megtettük, remélhetőleg minden jól alakul és mehetünk tovább 

– mondta még Szoboszlai.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás