„Neuer messze nincs csúcsformában” – Csank János tanácsot adott a magyar válogatottnak

A pletykák szerint Julian Nagelsmann szövetségi kapitány vérig sértette Marc-André ter Stegent, amikor tudatta, hogy Manuel Neuer lesz a német válogatott első számú kapusa a pénteken kezdődő labdarúgó-Eb-n. Csank János reagált a sztorira a Metropolnak.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.06.10.
Módosítva: 2024.06.10.
csank jános foci Eb 2024 manuel neuer

Marc-André ter Stegen, az FC Barcelona kapuvédője csalódottan reagált, amikor megtudta, nem ő lesz a német válogatott első számú kapusa az Eb-n – írja a Mundo Deportivo.

NEUER, Manuel; RODRYGO
Neuer (jobbra) lesz a németek első számú kapusa az Eb-n Fotó: J. J. Guillen

„Ez nem könnyű helyzet – mondta ter Stegen, aki tiszteletben tartja a döntést, még ha nem is ért vele teljesen egyet. – Végső soron felelősséggel tartozol a csapatnak, hogy minden lehetséges módon hozzájárulj a sikerhez. Azt mondtam a szövetségi kapitánynak, hogy van különbség a sport és az emberi oldal között, szeretném, ha mindenki bízna bennem. Ez nem személyes ügy, mert valójában jó a kapcsolatunk Neuerrel.” 

Egykori szövetségi kapitányunk, Csank János meglepőnek nevezi a német szakvezető döntését.

– Teszem ezt két okból – így Csank. – Egyrészt Neuer a síeléskor elszenvedett lábtörése óta messze nincs csúcsformában. A mi időnkben a szerződés szigorúan tiltotta a motorozást és a síelést. Nagelsmann-nak a fegyelmezetlensége miatt büntetnie kellett volna Neuert, nem az előtérbe helyezni. A másik ok: nagyon elszúrta, amikor a két kapuvédője közötti sorrendet a sajtóban világgá kürtölte.

A kapusok lélektana elüt a többi mezőnyjátékosétól. Exkapitányunknál képzettebbnek tűnik Neuer, ettől függetlenül azt tanácsolja, inkább laposan az alsó sarokra lőjenek neki a magyar válogatott játékosai a csoportmeccsen.

– Emlékszem, NB I/B-s kapus koromban, az Eger színeiben Hidegkuti Nándor edzőm a Ganz-MÁVAG elleni bajnokin a 87. percben küldött pályára. Három ziccert tisztáztam, nyertünk 1-0-ra, a mester pedig három perc mutatványa alapján a mezőny legjobbjának kiáltott ki. Lehet, hogy ter Stegen is hasonlóra készül? – tette fel a kérdést Csank.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás