Willi Orban esete után megint a németeknek kedvezett a videóbíró

Németország Dániával találkozott szombaton a labdarúgó Európa-bajnokság második nyolcaddöntőjében. A második félidőben dőlt el a meccs a házigazdák javára, a videóbíró volt a főszereplő.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.06.29.
VAR foci Eb 2024 Németország Dánia

Viharos első félidőt játszottak Dortmundban a csapatok, a 35. percben dörgött, villámlott az ég, és jégeső zúdult a pályára, Michael Oliver játékvezető félbeszakította a meccset. Nagyjából 25 perc kényszerszünet után folytatódott a játék, és a második félidő elején a frászt hozták a német szurkolókra. A 48. percben Andersen gólt szerzett, és elsőre szabályosnak tűnt a találata. A VAR azonban felülbírálta, mert egy másik dán játékos, Delaney pár centis lesen állt, amikor Andersen elé küldte a labdát.

Euro 2024: Germany - Denmark
Havertz büntetőjével szerezték meg a vezetést a németek Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Négy perccel később a dán kapu előtt is videóbírót használtak. Egy német beadás megpattant Andersen ujján, és a játékvezető a VAR segítségével 11-est ítélt. Havertz gólra váltotta, majd negyedórával később Musiala is betalált, így Németország eldöntötte a meccset, 2-0-ra nyert.

A videóbíró ezen az Eb-n harmadszor segítette kulcsfontosságú helyzetben a németeket, hiszen a magyar válogatott ellen Willi Orban lökésénél kedvezett nekik a VAR, majd szombat este Andersen két esete is a javukra dőlt el.

A nap másik nyolcaddöntőjében Svájc 2-0-ra legyőzte Olaszországot.

A házigazda együttes a negyeddöntőben a Spanyolország-Georgia mérkőzés győztesével találkozik.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás