Dárdai gratulált az utódjelöltjének: "Ha Pál nem csinálja tovább..."





Sorban állnak a kispadjáért. Egyre hosszabb Dárdai Pál utódjelöltjeinek a névsora a Herthánál.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.04.23.
Dárdai Pál Hertha edző sportfogadás

Az előző fordulóban aratott fölényes győzelem után (4-0 a Rostock ellen) a Hertha megmentőjeként ódákat zengtek Dárdai Pálról, a vasárnapi, karlsruhei 3-2-es vereség után pedig már az utódját keresik a német sportsajtóban. 

Nürnbergi kollégája, Christian Fiél (balra) a Hertha legújabb kiszemeltje Dárdai Pál helyére
Nürnbergi kollégája, Christian Fiél (balra) a Hertha legújabb kiszemeltje Dárdai Pál helyére        Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A német labdarúgó-másodosztályban a 30. forduló után 7. Herthát 11 pont választja el a dobogótól (a 3. helyezett osztályozót játszhat a feljutásért). Matematikailag tehát még nem, gyakorlatilag viszont elúszott a hajó. Még ha Dárdai kezdettől hangsúlyozta is, hogy a tavalyi kieséskor csődközelbe került, teljesen átalakított csapattól irreális elvárás az azonnali visszajutás, most újra felerősödtek a magyar edzőt kritizáló hangok. Nem csak kívülről, de a klubon belül is.

Nyílt titok, hogy a berlini klub amerikai befektetői (777 Partners) már tavaly óta elégedetlenek Dárdaival, képviselőjük szerint a csapat többre képes az idei produkciójánál. A Herthát 27 éve szolgáló magyar klubikon hajdani rajongója, a vezérszurkolóból lett Hertha-elnök Kay Bernstein téli halálával fontos támaszát veszítette el, és a vezetők a hírek szerint már Dárdai utódjelöltjeivel tárgyalnak. Korábbi szövetségi kapitányunk ebben semmi kifogásolnivalót nem talál.

– Egyéves megállapodásom van, úgy beszéltük meg, hogy a szezon végén megbeszéljük, hogyan tovább. Ezért a klubnak más edzőkkel is kell foglalkoznia. Nem is csak eggyel, hanem több jelölttel.

Ez így normális, mert ha Pál nem csinálja tovább, valaki másnak kell 

– utalt magára szokás szerint egyes szám harmadik személyben Dárdai Pál.

Ők pályáznak Dárdai helyére

Az eddigi utódjelöltek: Thomas Stamm, a Freiburg harmadosztályban szereplő tartalékcsapatának trénere, és Christian Eichner, a Herthát éppen a hévégén legyőző, 5. helyezett Karlsruhe kispadjáról. 

Eichner (balra) vasárnap győzlemre vezette a Karlsruhét a Dárdai-csapat ellen, nyáron pedig átveheti?
Eichner (balra) vasárnap győzrlemre vezette a Karlsruhét a Dárdai-csapat ellen, nyáron pedig átveheti a Hertha irányítását?      Fotó: YouTube/herthabsc

A legújabb hír szerint Cristian Fiél is a kiszemeltek közé tartozik, aki szintén egy másodosztályú rivális, a 11. Nürnberg edzője.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 





 





Ezeket olvastad már?
„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás