Váratlan helyről kaphat segítséget Marco Rossi és a válogatott





Fél év után rögtön két szintet lépett Tanyi Barnabás, aki január óta a szlovén élvonalbeli NK Aluminijnél futballozik. A tehetséges támadónak minden álma, hogy magyar válogatott lehessen.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.03.06.
Tanyi Barnabás Detroit futball Szlovénia magyar labdarúgó-válogatott

Tanyi Barnabás eddigi pályafutása meglehetősen kalandosan alakult. Gyerekként a Debrecennél kezdett el futballozni, később viszont családjával az Egyesült Államokba költözött, ahol 2016-tól a Detroit utánpótlásában pallérozódott.

„Az USA-ban a fizikai felkészítés volt a fókuszban, a taktikára kevesebb figyelmet fordítottak” – osztotta meg tapasztalatait az nb1.hu-nak Tanyi Barnabás. Tavaly ősszel aztán meglepő döntésre szánta rá magát és aláírt a szlovén harmadosztályú Brezicéhez. Ott fél év alatt 19 gólt ért el a balszélső támadó, így januárban egyszerre két szintet lépett és az élvonalbeli NK Aluminij csapott le rá.

A 21 éves Tanyi szerint a szlovén bajnokság váratlan eredményei mutatják, hogy a liga meglehetősen kiegyensúlyozott. „Nagy iram jellemzi a bajnokságot, emellett szoros a versenyfutás, gyakorlatilag bárki megverhet bárkit, ezt támasztja alá, hogy a csapatom az ősszel legyőzte a Celjét, amely jelenleg az első helyen áll. Azt érzem, hogy Szlovéniában is sokat tesznek azért, hogy még jobb minőségű legyen a futball.”

A mindössze 22,1 átlagéletkorú együttes a bentmaradásért küzd, 12 fordulóval a vége előtt a 10 fős mezőny nyolcadik helyén áll, három ponttal előzi meg a már osztályozós helyen álló Radomljét. Tanyi eddig négy alkalommal játszott új csapatában, mindannyiszor csereként lépett pályára. A balszélsőnek jelenleg jól érzi magát Szlovéniában, de néhány éven belül szeretne újra szintet lépni.

„A holland bajnokság jó ugródeszka lehetne. Minden játékosnak az az álma, hogy valamelyik topligába kerüljön, természetesen ebből a szempontból én sem vagyok kivétel. A Dortmund és a Barcelona a két kedvenc külföldi csapatom, így nagyon örülnék, ha a Bundesligába vagy a La Ligába eljutnék.”  Tanyi emellett mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy pályára léphessen a magyar válogatottban.

Ezért dolgozom nap mint nap. Magasan van a léc jelenleg a magyar válogatottnál, nehéz bekerülni a csapatba. Mindig libabőrös vagyok, ha eszembe jut a nemzeti együttes. El sem tudom képzelni azt, hogy mit tennék, ha megkapnám a meghívót.

Tanyi szerződése 2025. december 31-ig szól jelenlegi klubjával.

 





 





Ezeket olvastad már?
Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás