RETRO RÁDIÓ

Áll a bál Berlinben, Dárdai beszólt korábbi játékostársának és főnökének

Fredi Bobic a kirúgása előtti napokban is kárt okozott. Dárdai Pál kedvencét bagóért adta el a Hertha, most a német válogatott ajtaján dörömböl.Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.03.01.
Dárdai Pál Hertha fredi bobic

Három éven át felelőtlenül gazdálkodtak, szinte égették a pénzt a Hertha BSC vezetői, aminek csak a befektetőjük kiszállása és a kiesés vetett véget. A másodosztályban teljesen új csapatot kell építenie Dárdai Pál vezetőedzőnek, aki már a Bundesliga élvonalában is többször bajszot akasztott egykori játékostársából lett főnökével, Fredi Bobiccsal. A tavaly kirúgott, és a berliniekkel máig eurómilliókért pereskedő korábbi klasszis csatárnak most beszólt a magyar edző: a dobogós Stuttgartban remekel egy régi kedvence, akiért nevelőegyesülete csak aprópénzt kapott az egyik utolsó Bobic-húzás miatt.

Bobic (balra) menedzser-igazgatóként csak bajt hozott Dárdaiékra (közöttük az akkori sportigazgató, Arne Friedrich)
Bobic (balra) menedzser-igazgatóként csak bajt hozott Dárdaiékra (közöttük az akkori sportigazgató, Arne Friedrich)       Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Nyáron a legtöbb túlfizetett zsoldos hanyatt-homlok elhagyta a süllyedő Hertha-hajót, de a csődöt mondott „sztároknál” sokkal jobban sajnálhatta Dárdai, hogy 11 év után Maximilian Mittelstädt is eligazolt Berlinből. 

Ezt kicsit furcsának találom a klub részéről. Nem tudom, ki írta ezt alá. Egy ilyen kivásárlási összeg szinte ajándék. Egy ilyen jó játékosért… 

– dohogott Dárdai, nem nevén nevezve Bobicot, noha mindenki tudja, hogy rá célzott.

A korábbi U21-es válogatott balhátvédet és bal oldali középpályást, Mittelstädtet tavaly nyáron a VfB Stuttgart szerződtette – mindössze 500 ezer eurós (197 millió forint) kivásárlási árért. Ezt a Bundesliga-szinten aprópénznek számító összeget Bobic a menesztése előtt 10 nappal, tavaly január 18-án írta bele a tehetséges játékos szerződésébe, kiesés esetére. Pár hónappal később a Hertha így vesztette el egyik legnagyobb értékét. Dárdainak nem az fáj, hogy egyik kedvenc felfedezettje előrelépett a karrierjében, hanem az, hogy ebből szinte semmit sem profitált a berlini klub.

– Annak idején Maxival nyertük meg az U17-es bajnoki címet. Amint profi edző lettem, azonnal magamhoz vettem. Mindig szorgalmas volt. Mindig szerettem Maxit. Ezért most a Stuttgart meccseit is nézem, csak miatta – mondta Dárdai a Svábokkal együtt remekelő Mittelstädtről, akit sokan már a német válogatottságra is méltónak gondolnak.

– A Hertha még mindig nagyon sokat jelent nekem. Kisfiúként mindig az volt a célom, hogy Hertha-profi legyek. Nagyon sokat köszönhetek a klubnak. Csakhogy az utóbbi évek nehezek voltak. Annyi edzőnk volt, mind más elképzeléssel. Nehéz volt így fejlődni – magyarázta távozását és átmeneti visszaesését a mára újra magára talált focista.

Mittelstädt értékét 2019-ben, 22 évesen már 14 millió euróra (5,5 milliárd forint) becsülte a Transfermarkt, de a Hertha évekig tartó mélyrepülése őt is magával rántotta: három év alatt a hetedére zuhant vissza az értéke. Stuttgartban újra magára találva, jelenleg 5 millió euróra (2 milliárd forint) taksálják – 10-szer annyira, mint amennyit Bobic miatt kapott érte a nevelőegyesülete.

Ezeket olvastad már?
Csodacsapat nyomába eredt a Fradi

Csodacsapat nyomába eredt a Fradi

Széteshet Szoboszlai Dominik csapata, Klopp után egy másik kulcsember is leléphet

Széteshet Szoboszlai Dominik csapata, Klopp után egy másik kulcsember is leléphet

„Évről évre fejlődik” – Nagy titkot árult el Dibusz Dénesről a felesége

„Évről évre fejlődik” – Nagy titkot árult el Dibusz Dénesről a felesége

Messit Lipcsébe hívják: Gulácsi és Orbán csapatába igazolhat

Messit Lipcsébe hívják: Gulácsi és Orbán csapatába igazolhat

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás