„Vonz a BL-siker” – sztárcsapathoz szerződik a magyar válogatott kapusa





Bővül a legjobb francia női kézilabda-együttes, a Metz magyar légiósaink száma.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.01.31.
Módosítva: 2024.01.31.
női kézilabda Kapus Szemerey Zsófia

Az olimpiai ezüstérmes Deli Rita idősebbik leánya, Balássi Lily, és a debreceniek válogatottja, Vámos Petra után a Mosonmagyaróvár kapusa, Szemerey Zsófia is a Metznél folytatja a pályafutását.

Szemerey Zsófi
Szemerey Zsófi – Fotó: NAGY GABOR

– Már évekkel ezelőtt keresett a Metz trénere, Emmanuel Mayonnade – tudatta a Metropollal Zsófi. – Most jött el az idő, két és fél évre a 25-szörös bajnokcsapathoz igazolok. Mivel a metzi kapuvédő, Hatadou Sako a Győrnél folytatja, megköszöntem a megelőlegezett bizalmat a szakembernek, akit amúgy a világ legjobb trénerének tartok.

Zsófi emlékezetesen kíván búcsúzni a magyar kézilabdától. Az aranyéremért folyó Győr–FTC-harc mögött a harmadik helyen végezne a Mosonmagyaróvárral.

– Azért távozom, mert a BL-siker vonz, ugyanis a Metz van annyira ütőképes, hogy megnyerje az idei Final Four-t – így Szemerey, aki hétfő óta online-módszerrel tanulja a franciát.

Szemerey Zsófira és a válogatottra tavasszal fontos meccsek várnak, április 11. és 14. között Debrecenben olimpiai selejtezőn szerepelnek.

– A kameruni, a japán és a svéd válogatott elleni összecsapásunk kemény kihívás lesz. Ha megszerezzük az ötkarikás rajtjogot, remélem, kiérdemlem a szövetségi kapitány bizalmát, és ott lehetek az olimpián – zárta Zsófi.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás