Végleg abbahagyta a focit Torghelle Sándor, teljesen új sportba kezdett





Ütőt ragadott a csatár, aki 19 éve szomorította el a németeket.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2023.12.05.
labdarúgás torghelle sándor padel

Ma már csak emlék, amikor Torghelle Sándor elszomorította a teljes német labdarúgást. Jövőre Eb-csoportmeccsen találkozik egymással a magyar és a német válogatott, de 19 évvel ezelőtt a németek még csak „felkészültek” ellenünk a következő Európa-bajnokságra. Akkor a magyar csapat 2-0-ra nyert, a most 41 éves Torghelle Sándornak sikerült túljárnia Oliver Kahn eszén.
„Valóban kellemes emlék az a kaiserslauterni felkészülési összecsapás” – nyilatkozta Torghelle. „Remélem, lesz olyan jó formának örvendő csatárunk, aki jövő júniusban betalál a Nationalelfnek.”

Labda helyett ütő: Torghelle Sándor sportágat váltott

 Az egykori 42-szeres válogatott futballista aktív pályafutása végeztével már sehová sem igazolt le, alsóbb osztály vagy esetleg az öregfiúk pontvadászata nem az ő kenyere. Persze a rendszeres testmozgás nélkül nehezen lenne meg, ezért a teniszhez hasonlatos padellel kapcsolódik ki. Egykori válogatottbeli társával, Juhász Rolanddal, továbbá Kovács Zoltánnal vagy éppen Feczesin Róberttel vetkőzik szerelésre, hol egyéni, hol páros meccsen bizonyítják felkészültségüket.

De mivel valamiből meg is kell élni, a Juhásszal közösen működtetett tápiószentmártoni futballakadémián tartanak edzéseket tehetséges fiatalok számára.

„A fővárosban a hozzám forduló labdarúgóknak a jövőjüket illető tanácsokat adok” – tette hozzá Torghelle, aki 2021 áprilisától Szabics Imre vezetőedző mellett – Juhásszal együtt – a Videotonnál dolgozott segédedzőként. A mostani Fehérvár FC kiváló formája persze felvillanyozza.

Annak idején, amikor ott ténykedtünk, a vidéki együttesnek nem ment éppen fényesen. Viszont tudni kell, a labdarúgásban aranyszabály, hogy ha egy csapat beleesik egy ördögi negatív körbe, a lejtmenetből nehéz szabadulni. A Fehérvár FC mai szereplése viszont bizonyítja, hogy ez a negatív periódus nem örök érvényű, hiszen látható, a vidéki együttes akár a dobogóért is harcban lehet az NB I végelszámolásánál.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás