„Nincs mese, erősíteni kell" – már a jövőt tervezik a Fradinál





Egyre nehezebb feladatok megoldására képes a nemzetközi futballéletben a Ferencváros, amely erős csoportból másodikként jutott tovább az Európa-konferencialigában, és így jövő februárban a rájátszásban folytathatja.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2023.12.15.
labdarúgás Fiorentina Európa Konferencia Liga Vincze Gábor Ferencváros

Csupa emlékezetes dolog történik Vincze Gáborral. Immár harmadik hetes aranyos kisfia, Zsombor. Felesége, az egykori junior Eb-győztes kézilabdázó, Bódi Bernadett annak örült, hogy női válogatottunk megszerezte az olimpiai kvalifikációs tornán való rajtjogot, míg a családfő, Gábor egykori szeretett futballcsapata, a Ferencváros továbbjutását kapta karácsonyi ajándék gyanánt.

Tavasszal is játszhat a nemzetközi porondon a Fradi Fotó: Vasvári Tamás

A kis Zsomborral való foglalatosságok miatt tévén néztem a Fiorentina elleni, 1-1-es, záró EKL-csoporttalálkozót, és az valóban fantasztikus, hogy egy erős négyesből veretlenül, másodikként jutottak tovább Dibusz Dénesék

– nyilatkozta a Metropolnak Vincze Gábor, a megyei I. osztályú Viadukt SE vezetőedzője, egyszersmind a biatorbágyiak U13-as focistáinak trénere. – Bár a sérülések sújtotta Fradi a csütörtöki meccs elején átélt néhány nehéz pillanatot, ám amikor Kristoffer Zachariassen vezetést szerzett, már sejteni lehetett, hogy a zöld-fehér együttes ismét megéli a futballtavaszt. Az EKL play-off körébe jutás igazolja, hogy évek óta szisztematikus erősítést végez a klubvezetés. 

S hogy Gábor kit látna szívesen a rájátszásban az Európa-liga csoportkörében szereplők közül, ezt válaszolta:

- A mai Fradi jegyzett csapat az öreg kontinensen, és ha téli felkészülése sikeres lesz, jöhet bármelyik rivális – fogalmazott Vincze Gábor, aki egyetért Kubatov Gábor klubelnökkel és Hajnal Tamás sportigazgatóval abban, hogy néhány poszton erősíteni kell.

Gondolok itt a középső védő posztra, mert ott mindössze Ibrahim Cissé fejjátéka megfelelő, a balhátvéd helyére is nézhetnének még valakit, illetve a középpályára egy Aissa Laidounihoz hasonló, technikás irányító elkelne. Varga Barnabás mellé egy másik gólerős középső támadó jól jönne, hiszen Varga sérülésekor láthattuk, ezen a poszton gondok adódnak a helyettesítésével.

Vincze, aki szerepelt a Fradi-keretben az 1995–1996-os BEK-legénységben Novák Dezső edző keze alatt, úgy vélte: az FTC most tanulja annak mesterségét, hogy miként kell körültekintően gondoskodni erősítésről. 

– A gyakorlat szerint általában 6-7 új jövevény közül kettő bizonyosan beválik, és ha ezt megoldják, további fordulókat vehet sikeresen a csapat 2024-ben – tette hozzá.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás