Már a darts-világbajnokságon is felfigyeltek a magyar focilegendára, Dárdai Pálra





A német dartsos, Pikachu egy legendás teniszezővel emlegette egy napon a Hertha magyar fociedzőjét, Dárdai Pált.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2023.12.28.
Dárdai Pál Pokémon darts-vb Ally Pally

Pályafutása egyik legfontosabb meccsére készülve Dárdai Pált és Roger Federert emlegette a darts-világbajnokság egyik sztárja a legendás londoni versenyhelyszínen, a 150 éve épült Alexandra Palace-ban (vagy hogy világszerte emlegetik: az Ally Pallyben). Ilyenkor, az ünnepek táján csak az angol Premier League küzdelmei, és az amerikai major ligák vonhatják el a figyelmet a darts január 3-áig tartó nagy tornájáról – de akkor hogy jött a képbe a német másodosztályban edzősködő Dárdai?

Dobey és Federer mellett Dárdai Pál (képünkön) a darts-vb német sztárjának példaképe
Dobey és Federer mellett Dárdai Pál (képünkön) a darts-vb német sztárjának példaképe
        Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Csütörtök éjszaka (21.15, tv: Sport 1) a világranglistán 3. angol Luke Humphries ellen a nyolcaddöntőbe jutás a tét a német Ricardo Pietreczko (39.) – becenevén: Pikachu – számára. A sportoló Nürnbergben él ugyan, de Berlinben született és futballszurkolóként lelkes Hertha- és Dárdai-rajongó.

– Humphries nagyon jó formában van, de nemcsak azt láthattuk, hanem azt is számtalanszor, hogy ezen a tornán bárki legyőzhet bárkit. Nincsenek verhetetlen favoritok. Van sok esélyes, de egy kimagasló nincs

– mondta a 29 éves, vb-újonc Pietreczko, aki kalandos életutat tudhat a magáénak: pincérként, postásként és festőként is dolgozott, mielőtt profi dartsos lett. 

Versenyzőként sem csak a saját sportágából vannak példaképei.

– Chris Dobey (az idei Masters-győztes angol riválisa – a szerző), Roger Federer és Dárdai Pál 

– sorolta a idoljait Pietreczko-Pikachu a dartson kívül a tenisz és a labdarúgás világából.

– Jobban szeretek Nürnbergben élni, de ha a labdarúgásról van szó, akkor berlini származásúként a Herthának szurkolok. Százszázalékosan! Az Unionról inkább nem beszélnék – mondta korábban a Kickernek adott interjújában a focirajongó dartsos.

Szurkoló nevezte el a pokémonról

A Pikachu becenevet egy félreértésnek köszönheti: egy tornán valaki a nézőtérről a legismertebb pokémon (egy óriási világsikert arató japán videójáték egyik „zsebszörnye”) nevét kiabálta neki Pietreczko helyett. Ez annyira megtetszett a német dartsversenyzőnek, hogy azóta is a Pokémon zenéjére vonul be a mérkőzéseire.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás