Bármi megtörténhet a Fradival a kupában, ez kell a bravúrhoz





A zöld-fehérek még elsők is lehetnek a csoportjukban, de ki is eshetnek.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.12.11.
Fiorentina konferencialiga nyolcaddöntő Fradi

Csütörtökön a szezon utolsó európai kupameccse vár a Ferencváros labdarúgó-csapatára. A zöld-fehérek a csoportkör hatodik fordulójában az olasz Fiorentina ellen játszanak hazai pályán, miközben a belga Genk odahaza fogadja a szerb Csukaricskit. Októberben az olaszországi találkozó 2-2-re végződött, ez az eredmény most is elég lenne a Ferencvárosnak a továbbjutáshoz.

A Csukaricski elleni hazai meccs után idegenbeli rangadóra megy a Fradi
Fotó: Ladóczki Balázs / Origo

Az utolsó kör előtt még minden lehetséges, a Fradi még lehet első is, de harmadik is. Ami biztos, hogy a Fiorentina már továbbjutott, csak az nem dőlt el, hányaddiként. Az elsők azonnal a Konferencialiga nyolcaddöntőjébe jutnak, míg a másodikok az Európa-liga egyik kiesője ellen szerepelnek a 32 között.

Az F csoport állása:

1. Fiorentina 11 pont (13-5)
2. FTC 9 pont (8-5)
3. Genk 6 pont (6-5)
4. Csukaricski 0 pont (2-14)

Ha a Fradi legyőzi a Fiorentinát, akkor csoportelsőként biztosan bejut a Konferencialiga nyolcaddöntőjébe.

Ha a Fradi döntetlent játszik az olaszokkal, akkor a magyar együttes a második helyen jut be a ligában a 32 közé. A döntetlen az olaszoknak is biztonságos eredmény, mivel azzal mindenképpen elsők maradnak.

Ha a Fradi itthon kikap, akkor figyelni kell a belgiumi eseményekre. Ha a Genk legyőzni a Csukaricskit, akkor gólkülönbség dönt a két csapat között, kétgólos genki sikernél mindenképpen a belgák örülhetnek. Ha a Genk nem veri meg otthon a szerbeket, akkor felesleges is számolgatni, a budapesti meccstől függetlenül a Fradi mindenképpen továbbjut.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás