Elképesztő ígéretet tett a budapesti atlétikai vb magyar sztárja





Márton Anitának minden bizonnyal a budapesti atlétikai világbajnokság lesz az utolsó vb-éremszerzési lehetősége, ám amennyiben ez bekövetkezik, abban az esetben bevállalja a párizsi olimpiát.



Megosztás
Szerző: hc
Létrehozva: 2023.08.10.
Módosítva: 2023.08.10.
Márton Anita 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság súlylökés

A 2018-ban fedett pályás világbajnoki címet szerző Márton Anita gőzerővel készül a hazai rendezésű, budapesti atlétikai világbajnokságra. A Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, Gyulai Miklós nem győzte dicsérni a 34 éves súlylökőt.

Márton Anita
Fotó: Kovács Péter

Anita egy káprázatos személyiség, már önmagában az, hogy itt van, az már az egész magyar csapatnak egy nagyon szép hátteret és nagyon jó tartást tud adni. Egy igazi példakép és nekünk egy igazi élő legenda

– nyilatkozta az M4 Sport műsorában Gyulai Miklós.
A sportolónő 2016-ban Rióban az olimpián bronzérmes lett, egy évvel később pedig a londoni világbajnokságon szerzett ezüstöt. A két éve édesanya elmondta, hogy miben bízik az augusztus 26-i megmérettetés előtt.

„Jelenleg a legidősebb versenyző vagyok szerintem a mezőnyben, kevesen mondhatják el, hogy egy ilyen hosszú pályafutás van a hátuk mögött. A rutin sokat számít, és sok minden történt velem az elmúlt években. Úgy érzem, mindenre fel vagyok készülve, bármi történjék is” – összegzett Márton Anita.

A 34 éves sportolónőnek vélhetően ez lesz az utolsó világbajnoksága, azonban edzőjével, Eperjesi Lászlóval egy bátor fogadást kötött, aminek köszönhetően még legalább egy évig folytathatja pályafutását.

Amennyiben érmet szerzek a budapesti világbajnokágon, akkor megcsinálok még egy évet a párizsi olimpiáig.

Márton Anitának augusztus 26-án szurkolhat a közönség a Nemzeti Atlétikai Központban.

Vedd meg a jegyed már most!

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt, és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfimaraton 27-én reggel 7-kor rajtol.

Elindult az Origo aloldala
Az Origón mostantól külön aloldalon egészen a világbajnokság végéig mindennap olvashatnak az eseménnyel kapcsolatos legfontosabb hírekről. A világbajnoksággal kapcsolatos fontos információk a kérdések-válaszok rovatban találhatóak meg. Itt az olvasók – többek között – választ kapnak arra, kik lehetnek a budapesti világbajnokság legnagyobb sztárjai, de azt is megtudhatják, hogy miként lehet megközelíteni a stadiont.

A mi hőseink rovatban megszólalnak azok a versenyzők, akik a magyarok közül kiemelkedően szerepelhetnek. Egykori magyar világsztár atléták is elmondják gondolataikat a budapesti világbajnoksággal kapcsolatosan.

Az oldal itt érhető el.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás