Magyar edzőért játszik Neymar és Mbappé





Öt éve húzódó ügy végére kerülhet pont augusztus elején Lipcsében. A 2018-ban különleges feltételekkel szerződtetett Lőw Zsoltért törleszt jókora késéssel a PSG.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.07.01.
lőw zsolt neymar paris saint germain kylian mbappé

Egykori magyar pályaedzőjük, Lőw Zsolt révén csaphat össze rövidesen az RB Leipzig és a Paris Saint-Germain. Német sajtóértesülés szerint augusztus 5-én rendezhetik meg Lipcsében a rangos gálamérkőzést, amelyen Orbán Williék minden bizonnyal telt ház előtt, klubjuknak jókora bevételt generálva csapnak össze Neymarral, Kylian Mbappéval és a többi párizsi sztárral.

Lőw Zsolt (középen) és mellette a vizet kortyolgató Tuchel a PSG kispadján
Lőw Zsolt (középen) és mellette a vizet kortyolgató Tuchel a PSG kispadján – Fotó: AFP

Aláírt szerződés ugyan még nincs, de a tárgyalások javában zajlanak. Ideje is, hiszen 2018 nyarára nyúlik vissza a tervezett edzőmeccs ötlete. Lőw Zsolt addig a lipcsei klub több vezetőedzőjének segítőjeként dolgozott. Futó szerződése dacára stábjába hívta az akkor a PSG élére kinevezett egykori mainzi edzője, Thomas Tuchel. A klubok úgy egyeztek meg, hogy a magyar szakember elengedéséért cserébe a párizsiak fizetnek (sajtóhírek szerint 1,5 millió eurót, azaz 560 millió forintot), és következő nyáron pályára lépnek az RB Leipzig vendégeként, egy szezont felvezető mérkőzésen. Utóbbi azonban a koronavírus-világjárvány miatt azóta is várat magára.

A Bild úgy értesült, hogy a megállapodás értelmében a PSG a legerősebb csapatával, tehát többek között Neymarral és Mbappéval érkezik. 

A PSG-nek áll a zászló

Ez lesz a két klub hatodik összecsapása, de az első tét nélküli. 2020 tavaszán, a Bajnokok Ligája elődöntőjében a francia sztárcsapat 3-0-ra nyert. A következő őszi csoportkörben előbb Lipcsében 2-1-re nyertek Gulácsi Péterék, majd Párizsban 1-0-s vereséget szenvedtek. Egy évre rá is összekerültek a főtáblán, akkor Szoboszlai Dominik gólja is kellett a hazai 2-2-höz, de azt idegenben 6-3-as PSG-siker előzte meg.

Lőw Zsolt és főnöke, Thomas Tuchel két és fél évig dolgoztak a Paris Saint-Germain sztárjaival; előbb a nyolcaddöntőig (0-2, 3-1 a Manchester United ellen), majd a Bayern München elleni vesztes döntőig (0-1) vezették Neymarékat a BL-ben. Menesztésük után a Chelsea-nél egyből csúcsra értek a legrangosabb sorozatban. Idén március óta pedig a Bayern kispadján ülnek.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás