Az év meccsei lesznek ezek, kétszer megy a Fradi Diósgyőrbe





Az NB I újoncánál komoly célok vannak az új szezonra.



Megosztás
Szerző: sk
Létrehozva: 2023.07.20.
Módosítva: 2023.07.20.
Fradi Diósgyőr Sántha Gergely bajnok

Két éve esett ki az NB I-ből a Diósgyőr focicsapata, s noha tavaly elmaradt a feljutás, idén az NB II bajnokaként vívták ki az élvonalbeli jogot Miskolcon. A klubnál tudják, a 12 csapatos NB I-ben nagy harcot kell vívniuk a bennmaradásért, ám készen állnak erre.

Fotó: Origo

Sántha Gergely klubelnök szerint minden adott a jó szerepléshez, a csapat egyben van, s mögöttük ott az ország egyik legjobb szurkolótábora.

– A DVTK-nak ez az idény mindenképpen arról szól, hogy biztosítsuk be a stabil helyünket az NB I-ben. Félelmetesen motivált és nyerni akaró szakmai stábunk van, akár a sportigazgatóra, Bajusz Endrére gondolok, akár a vezetőedzőnkre, Szergej Kuznyecovra – mondta az elnök az Origónak adott interjújában. Sántha Gergely kitért arra az örömteli tényre is, hogy idén kétszer is ellátogat hozzájuk a Ferencváros.

Pont a sorsolás előtt a kollégákkal arról álmodoztunk, hogy hátha most sikerül kétszer idehozni a Fradit. Ez most összejött. Szinte biztos vagyok abban, hogy a Fradi elleni két mérkőzés telt házas lesz. Egyben nagy show is. Igazából azt szoktuk mondani, hogy ténylegesen telt ház csak olyan csapat ellen tud lenni, ahol van komoly vendégszurkolói részvétel is.

Fotó: DVTK.hu

A focicsapat szombaton felkészülési találkozón fogadja a szlovák Kassa együttesét. Ez egy gyümölcsöző kapcsolat kezdete, mivel a két klub között együttműködés is lesz, Miskolcról menedzselik a kassai fociprojektet.

– A sport tekintetében megpróbáltuk az észak-magyarországi régiót lefedni azokkal a sportágakkal, amelyeknek itt hagyományuk van. Nagyjából 1,3-1,4 millió embert érünk el. Labdarúgás, kosárlabda, jégkorong, most már női röplabda és kézilabda is van a DVTK-ban, ezenfelül számos olimpiai sportágunk, ahol egyéni versenyzők szerepelnek. Szerettünk volna egy olyan felvidéki bázist, ahol szintén tudunk építeni erre a már említett hagyományra, valamint szeretnénk kihasználni a sportnak a diplomáciai erejét arra, hogy a két régiót közelítsük egymáshoz.

A teljes interjút az Origón olvashatod el.

A szombati, DVTK–Kassa-meccset élő streamen közvetíti az Origo sportravata.

 





 





Ezeket olvastad már?
Kiakadtak a Herthánál, Dárdai keresztbe tett a klubnak

Kiakadtak a Herthánál, Dárdai keresztbe tett a klubnak

Rátalált a szerelem Szoboszlai barátjára, világhírű színész is érintett

Rátalált a szerelem Szoboszlai barátjára, világhírű színész is érintett

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás