Suhajda Szilárd felesége: „Minden lehetséges forgatókönyvet végigvettem”

Egy ország szorít a Mount Everesten eltűnt magyar hegymászóért.

Megosztás
Szerző: B.P:
2023.05.25. 15:15
Suhajda Szilárd Mount Everest csúcs emberi alak

Reményteli hírről számolt be Suhajda Szilárd hegymászó felesége, miután szerdán, nepáli idő szerint 19.30 után megszakadt a kapcsolat a Mount Everest meghódítására indult férje jeladójával.

Fotó: Suhajda Szilárd Facebook-oldala

„Nem olyan régen kaptam a kinti ügynökségtől egy hívást, miszerint az egyik kliens a négyes tábor fölött vélhetőleg egy embert látott”

– osztotta meg a reményteli hírt Legindi Tímea a Hír TV-ben. Suhajda Szilárd felesége megjegyezte: 

„Jó eséllyel állíthatom, ha tényleg egy ember van ott, akkor az nem lehet más, mint a mi emberünk Suhajda Szilárd. Mert ebben a magasságban nagyon kevesen mozognak egyedül, hogyha ez egy kereskedelmi expedíciós kliens lenne, aki éppen visszaereszkedik a csúcsmászásból, akkor vele biztosan lenne egy serpa.”

S hogy mi játszódik le a férjét és közös gyermekük édesapját idehaza váró feleségben?

„Minden lehetséges forgatókönyvet végigvettem magamban. Ez nem azt jelenti, hogy a két végletet, tehát gondolkoztam, miért lehet, hogy leáll a GPS, miért lehet, hogy nem hív fel, annak ellenére, hogy megígérte a műholdas telefonon.”

Suhajda Szilárd
A Suhajda család

Legindi Tímea azt is elmondta, szerinte mi történhetett, mi történik Szilárddal.

„Én azt gondolom, hogy felért a csúcsra, és nagyon későn ért fel a csúcsra és onnan ereszkedik most visszafele, de mivel nem működik a jeladója, ezért nem tudom pontosan megmondani”

– fogalmazott a feleség a Hír TV-nek.

A Suhajda Szilárd küldetésének kommunikációját segítő Hóhatár – a Mozgásvilág hegymászó hírei Facebook-oldalon a következőket írták:

„A legutóbbi jelzés szerint nepáli idő szerint 19.30-kor 8795 méter magasan járt, a Hillary-lépcsőnél, és felfele mozgott. Ez 50 méterre van szintben a csúcstól, de adott esetben ez akár többórás mászás is lehet. Jeladója azóta nem küldött több jelet, és ő más módon sem jelentkezett.”
Megjegyzik, a nyomkövető kihagyása nem szokatlan jelenség, a tavalyi Lhoce-mászás alkalmával két napig nem tudta senki, merre jár a hegymászó. „Abból indulunk ki, hogy attól, hogy mi nem látjuk a nyomkövetője adatait, ő még ereszkedik lefelé szépen lassan a hegyről. Hogy miért nem működik a jeladó, arról nincs információnk és találgatni sem szeretnénk” – olvasható az oldalon.
Kitértek rá, hogy felkértek két serpát, menjenek fel Suhajda Szilárd elé a 4-es táborba, hogy amikor reggel remélhetőleg oda leér, folyadékkal tudják őt várni. „Ez nem mentőakció. Párhuzamosan több ügynökséggel felvettük a kapcsolatot, hogy ki az, akire még esetleg információszerzés vagy akár segítség kapcsán számítani lehet” – áll a bejegyzésben.

A Kyocera Everest Expedíció 2023 keretében Suhajda Szilárd célja a Mount Everest 8848 méteres csúcsának elérése „tisztán”, vagyis teherhordók és mesterséges oxigén használata nélkül. Magyar állampolgárnak ez ilyen módon még nem sikerült – közölte korábban az MTI-vel az expedíció.

 

 

Van remény! Fejleményeket árult el a hegymászó Suhajda Szilárd felesége
Ha valóban emberi alakot láttak, akkor az a magyar hegymászó lehet.

Fotó: Suhajda Szilárd Facebook-oldala

Továbbra sem tudni semmit arról, hol van Suhajda Szilárd, aki szerdán kezdte meg a csúcstámadást a Mount Everestre. A magyar hegymászó azóta nem adott jelet magáról, egy ország aggódik érte.

Fotó: Suhajda Szilárd Facebook-oldala

Felesége és kisfia itthonról figyelik az eseményeket, felesége, Legindi Tímea a Hír TV-nek egy új fejleményről számolt be.

– Láttak a 4-es tábor fölött vélhetően egy emberi alakot. Nem biztos ez a hír, most a megerősítését várjuk – nyilatkozta Legindi Tímea, aki Szilárdtól továbbra sem kapott friss hírt, nem kereste a férje.

Azt is elmondta, hogy a hegymászóügynökségük az észlelés nyomán további serpákat mozgósított, akik felmennek a 4-es táborba.

Ha valóban egy emberi alakot látnak, akkor az Suhajda Szilárd lesz, mert rajta kívül nem sokan mozognak a hegyen

 

 

Ezeket olvastad már?
Szívmelengető kezdeményezést tettek Suhajda Szilárd emlékére

Szívmelengető kezdeményezést tettek Suhajda Szilárd emlékére

Átlátszó ruciban vonaglik, mindent megmutat az érzéki modell

Átlátszó ruciban vonaglik, mindent megmutat az érzéki modell

Heti top: Aljas húzásra készülnek Dárdai ellen, Fucsovics mindennek elhordta ellenfelét

Heti top: Aljas húzásra készülnek Dárdai ellen, Fucsovics mindennek elhordta ellenfelét

Sevillai és római buli Budapesten, csatlakozhatsz a szurkolókhoz az EL-döntő előtt

Sevillai és római buli Budapesten, csatlakozhatsz a szurkolókhoz az EL-döntő előtt

Top hírek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás