Meglepetésre készül a magyar válogatott Portugália ellen





Ma este Portugália ellen kezdi meg a szereplését a magyar válogatott a labdarúgó Európa-bajnokságon. Marco Rossi együttese meglepetést okozna a címvédő ellen.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.15.
magyar válogatott portugália eb Budapest

Elérkezett a pillanat, a magyar válogatott kedden 18 órától hazai környezetben, a budapesti Puskás Arénában kezdi meg szereplését az Eb-n. Marco Rossi együttese az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldóval felálló, Európa-bajnoki címvédő Portugáliával találkozik.

Kiváló a hangulat a magyar válogatottnál (Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport)

Kihasználni a helyzeteket

Holender Filip és Varga Roland, a magyar válogatott két tagja bevallotta, a csapat szeretne meglepetést okozni a csoportkörben.

Bízom benne, hogy a mostani magyar válogatott hasonlóan jó eredmények elérésére lesz képes, mint a 2016-os, amelyben a nyolcaddöntőig jutott az akkori Eb-n – mondta Holender. – Alig várjuk, hogy elkezdődjön az Eb, és a Puskás Arénában telt ház előtt léphessünk pályára.

Varga elárulta, a szakmai stáb mindhárom csoportellenfél játékát és legutóbbi mérkőzéseit kielemezte.

– Május 17. óta együtt készülünk, sok mindenről beszéltünk azóta. Nem mi vagyunk az esélyesek, de agresszívan akarunk futballozni – fogalmazott Varga. – Tudjuk, hogy lesznek lehetőségeink a meccseken, ezek közül minél többet szeretnénk kihasználni.

Egy-két gól dönthet

Nagy Ádám már a 2016-os Eb-n is szerepet kapott, jól emlékszik a portugálok elleni akkori mérkőzésre, amely 3-3-ra végződött.

– Édes teher, ami a csapaton van, hiszen a hazánkat képviselhetjük, ráadásul Budapesten, saját közönségünk előtt – magyarázta Nagy. – Mindent megteszünk, hogy jól induljon számunkra az Eb, hasonlóan, mint a 2016-os torna. Öt éve a portugálok elleni találkozó az Eb egyik legélvezetesebb meccse volt. Most más fajta mérkőzést várok, kevesebb góllal, stabilabb védelmekkel. Egy-két gól döntheti el a három pont sorsát.

Nagyszerű a csapategység

Varga Kevin elárulta, hogy a nagyszerű csapategység kialakításában Marco Rossi szövetségi kapitány mellett Szalai Ádám is kulcsszerepet tölt be, mindkettőjük szavára sokat ad minden kerettag.

– Ez az első nagy tornám, egy Európa-bajnokságra nem lehet felkészülni a többiek elmesélése alapján, ezt át kell élni. Elképzelni sem tudjuk, milyen lesz kifutni a gyepre a Puskás Arénában, de mindenki felkészült, és tisztában van a feladatával – fogalmazott a Törökországban légióskodó támadó.





Ezeket olvastad már?
Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás